Keukenapparatuur maakt het leven in de keuken een stuk makkelijker. Koken wordt hierdoor zelfs nóg leuker. Goed keukenapparatuur helpt je een handje zodat je binnen no-time de lekkerste gerechten op tafel tovert. Nog niet overtuigd? Ontdek waarom deze apparaten absoluut niet mogen ontbreken in jouw keuken.

Foodprocessor
De foodprocessor is jouw grootste vriend als het aankomt op het snijden, raspen en hakken van (verse) ingrediënten. Met het grootste gemak worden wortelen geraspt, uien gehakt en kool gesneden.  Salades stonden nog nooit zo snel op tafel. Ideaal voor het verwerken van grote hoeveelheden verse groenten. Met een foodprocessor hoef jij jouw handen amper vuil te maken: de machine doet al het handwerk! Dankzij de verschillende meegeleverde messen, bepaal je zelf de snijdikte of snijvormen. Extra bonus: sommige foodprocessors zijn ook geschikt voor kloppen en mengen. Multifunctioneel dus!

Staafmixer
De lekkerste soepen of sauzen maken? Say hello to my little.. staafmixer. De staafmixer is ideaal voor het mixen, mengen of pureren van ingrediënten. Ook geschikt voor het hakken van nootjes en het vermalen van droog brood tot (paneer)meel. Hij ligt lekker in de hand en is zeer eenvoudig in gebruik. Met een druk op de knop gaat de staafmixer aan de slag. Dat scheelt heel wat zwoegen in de keuken.

Contactgrill
De contractgrill is geschikt voor het grillen van groenten, vlees en vis maar ook voor het maken van de lekkerste panini’s en tosti’s. Het grote voordeel van grillen is dat je geen boter of olie nodig hebt. Lekker gezond dus! Sommige contactgrills kun je volledig openklappen waardoor je een soort gourmet grillplaat krijgt. Gezellig om samen met meerdere mensen aan te grillen.

Blender
De lekkerste smoothies en verse tomatensaus maak je met een blender. De perfecte hulp voor het vermalen, mixen en pureren van ingrediënten. Originele en lekkere taartbodems maken? Vermaal in een handomdraai koekjes tot kruimels. Verwerk vers fruit binnen enkele seconden tot een heerlijke smoothie en pureer tomaten tot een heerlijke saus.

Keukenmachine
Een keukenmachine is hét ultieme hulpmiddel in de keuken. Dankzij de verschillende accessoires is hij multifunctioneel te gebruiken voor het hakken, snijden, raspen, kneden, mixen en mengen van ingrediënten. Keukenmachines worden geleverd met een stevige mengkom. Voeg de ingrediënten toe en laat de machine het werk doen. Mengen en mixen wordt met behulp van de keukenmachine een koud kunstje. Laat die lekkere taarten maar komen!

Waar op te letten bij het aanschaffen van keukenapparatuur
Hoe verleidelijk het ook is om alleen naar de prijs te kijken,  is het belangrijk om naar nog een aantal factoren te kijken. Denk goed na waar je het apparaat voor gaat gebruiken voor aanschaf. Zo hebben sommige keukenapparaten gecombineerde functies waardoor je maar één apparaat aan hoeft te schaffen. Het belangrijkste bij de aanschaf van keukenapparatuur is het vermogen. Dit is afhankelijk van hoe vaak je het apparaat gebruikt en waarvoor. Hoe krachtiger de machine, hoe beter hij werkt. Dat betekent niet dat het meest krachtige apparaat direct de beste keuze is. Een grote horeca koelkast zet je ook niet thuis neer. Onderzoek welk apparaat aan de hand van jouw gebruiksintensiviteit de beste keuze is. Wedden dat je er geen spijt van gaat krijgen?

5/5 (1)

Beoordeling