Iedereen die gek is op koffie opgelet! Koffie betekent voor velen het begin en het einde van de dag, ik zelf sta er mee op en ga er mee naar bed. Ik heb een aantal jaren terug een Siemens koffiezetapparaat gekocht, en gebruik deze nog steeds naar volle tevredenheid.

Inmiddels hebben steeds meer mensen een luxe koffiezetapparaat in huis staan waar je koffie mee zet op basis van verse koffiebonen. Zodra je het apparaat in huis hebt begint misschien wel het leukste deel, allerlei soorten bonen uitproberen!

Binnen no-time blijkt dat je veel teveel in huis hebt, en dat je een voorkeur krijgt voor een bepaalde boon, uit een bepaalde regio, of een typische soort koffieboon. Het aanbod is dan ook groot en vaak weet je in het begin niet welke soort je lekker vindt. Lekkeremaaltijd kreeg een aantal vers gebrande koffiebonen binnen van de Coffee Store uit Emmeloord. Deze hebben wij natuurlijk uitgebreid geproeft.

Het proefpakket bestaat uit meerdere soorten koffie in zakjes van 250 gram. De “single origin” koffiebonen zijn afkomstig van Cuba, Brazilie, Kenya en Sumatra. Ideaal om te testen dus, mocht je ze niet lekker vinden dan zit je niet plots met een kilo koffie die je eigenlijk niet zo lekker vindt. Wat is mijn favoriet? De pakken koffie gingen er vrij snel doorheen en ik vind de single origin bonen uit Peru toch wel de lekkerste smaak beleving gaven, dit is natuurlijk heel persoonlijk. Iedereen heeft zo zijn of haar eigen smaak. Ik ben benieuwd welke jij het lekkerst vindt!

Hoe herken je lekkere koffie?

  • Let op de branddatum, de boon is het lekkerste als je deze binnen twee weken consumeert.
  • De bonen zijn maximaal twee maanden na de branddatum houdbaar.
  • Zorg dat je altijd vers water gebruikt tijdens het zetten van een lekker kopje koffie.
  • Bewaar koffiebonen altijd op een donkere en koele plek.
4.67/5 (3)

Beoordeling