Niet iedereen is er dol op, je leest allerlei verhalen en je komt avocado vaak tegen in gerechten, maar hoe gezond is avocado? Ik vind ze persoonlijk heerlijk! Avocado is lekker op een broodje, door de salade of ik maak er een rauwkostsalade van. Of zo uit de hand met een snufje peper en zout erop. Lepeltje erin en smullen maar!

De avocado is vanwege het hoge vetgehalte een prima vleesvervanger, ideaal voor vegetariërs dus. Naast dit vetgehalte bevatten zo ook veel calorieën. Wellicht schrikt dit je af? Het wil in ieder geval niet zeggen dat het daarmee “dikmakers”zijn of dat ze ongezond zijn.
Vetten en calorieën

Deze vrucht (avocado is geen groente zoals veel mensen denken) zit boordevol gezonde vetten, enkelvoudig onverzadigde vetten. Deze hebben een positief effect op je cholesterol. Ook zitten avocado’s vol vezels. Dit maakt ‘m bij uitstek ideaal om je spijsvertering op gang en stabiel te houden. Dit maakt het een perfect beleg voor een rijstwafel. De koolhydraten van een rijstwafel worden namelijk ook langzaam opgenomen.

Vitamines.. vitamines en vitamines

Een ander woord voor avocado is vitaminebom. Ze zitten vol met vitamine B, C, E en vitamine K. Dit dient als bouwstenen voor ons lichaam om sterke botten te houden. Ook zitten ze vol met mineralen zoals magnesium, kalium, koper, ijzer en foliumzuur. Daarnaast bevat één avocado ongeveer 4 gram eiwit. Dit zijn meer proteïnes dan in de meeste vruchten. Suiker zit er nauwelijks in, een gemiddelde avocado bevat maar 0,2 gram suiker!

hoe gezond is avocado

Goed voor de huid

Doordat de avocado boordevol vitamines zit is het heel goed voor de huid. Zo stimuleert vitamine E cel vernieuwing. De olie van de avocado lijkt sterk op de olie die ons lichaam zelf produceert, daarom wordt hij ook al eeuwen gebruikt in allerlei producten die voor een mooie huid zorgen.

Zo kun je ook een gezichtsmasker van avocado maken. Smeer het op je gezicht in plaats van de boterham! Snijd een avocado doormidden en haal de pit eruit. Hol de avocado uit en doe het vruchtvlees in een schaal. Prak de avocado fijn en meng het met een beetje olijfolie en citroensap. Je kunt het ook “puur” op de huid aanbrengen. Na 10 minuten is je huid super zacht!

Vond je dit artikel waardevol? Help dan mee om dit blog bericht de delen met anderen. Klik hieronder om dit bericht te delen! Ik zou het ook leuk vinden als je een reactie achterlaat!

5/5 (1)

Beoordeling