Chocolade truffels gegeten en wil je deze altijd al een keertje maken? Bij mij is dit recept in m’n hoofd gaan zitten en kwam er niet meer uit. Oké, niet zo heel gezond maar wel superlekker! Tijd om chocolade truffels te maken!

Een tijdje geleden had een collega truffels meegenomen naar het werk. Deze mochten we allemaal proeven, en ze waren verrukkelijk! Volop inspiratie wilde ik deze ook een keertje zelf maken. Ze zien er altijd zo lekker uit bij de bakker op gespecialiseerde chocolaterie. Ik heb mijn best gedaan om een snel en makkelijk recept te maken. Want, zodra je begint met het maken van truffels wil je ze natuurlijk zo snel mogelijk opeten!

Je kunt de truffels in plaats van cacao poeder ook door kokos, fijngestampte nootjes of spikkels rollen. Zo krijg je een leuke variatie en wordt het een feest om te serveren. Ik heb deze keer alleen cacao gebruikt, Enfin lekker proberen!
Deze ingrediënten heb je nodig voor +/- 20 stuks
250 ml (pure) chocolade
250 ml slagroom
scheutje likeur (bijvoorbeeld grand marnier)
3 el cacao poeder

Zo maak je het
Haal de chocolade uit de verpakking en breek het in stukken en leg ze in een hitte bestendige schaal of kom. Pak een steelpannetje en breng hierin de slagroom aan de kook. Giet het daarna over de chocolade. Laat het vervolgens even staan, zo kan de chocolade vast smelten. Voeg eventueel een scheutje likeur toe, bijvoorbeeld grand marnier of Licor 43. Roer het mengsel nu goed door elkaar zodat de ingrediënten met elkaar zijn vermengd.

Zet de schaal ongeveer 15 minuten in de vriezer zodat het kan opstijven. Intussen leg je vast bakpapier klaar en een spuitzak. Strooi de cacao poeder vast op een bord. Haal het truffel mengsel uit de vriezer en roer het door elkaar om te checken of deze goed stijf is. Het truffel mengsel moet ook niet te stijf zijn, dan kun je er geen truffels meer van maken.

Doe het mengsel in de spuitzak en maak er mooie bolletjes van op het bakpapier. Ga door totdat he op is. Daarna kun je diegene die je als eerste hebt gemaakt vast los maken met een lepeltje. De truffel rol je vervolgens door de cacao poeder. En de chocolade truffels zijn klaar!

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

eet smakelijk

5/5 (1)

Beoordeling