spinazie lasagne

Lasagne met spinazie

De herfst is inmiddels echt begonnen, tijd voor comfort food! Loopt het water je in de mond bij het zien van deze lasagne met spinazie? Een grote ovenschaal met dampende gesmolten kaas uit de oven. Iets dat ik het liefst iedere dag zou eten.

Lasagne is iets wat ik vaak maak, meestal maak ik de klassieke lasagne bolognese met gehakt. Vandaag het recept voor lasagne met spinazie. Rijke tomatensaus met het liefst verse spinazie, het resultaat is oven heerlijk! Dit gerecht staat snel op tafel en zou je zelf de dag ervoor al deels kunnen bereiden. Maak je de lasagne een dag van tevoren zet ‘m dan wel in de koelkast en dek het af met aluminiumfolie. Wil je er iets langer over doen en meer smaak krijgen? Gebruik dan verse tomaten in plaats van tomaten uit blik.

Tijd voor een lekker herfst recept! Naast quiche (ook wel hartige taart genoemd) is dit één van mijn seizoensgebonden favoriet. Varieer overigens naar hartenlust met dit recept. Zo kun je er prima pijnboompitten overheen strooien als de lasagne net uit de oven komt. Je kunt bij dit recept de ontbijtspek ook prima vervangen door rundergehakt.
Deze ingrediënten heb je nodig voor twee personen
1 ui
1 knoflook teentje
2 el olijfolie
125 gram ontbijtspek
200 gram tomatenblokjes (of vers)
6 lasagnebladen
150 gram verse spinazie
125 gram roomkaas
100 gram geraspte kaas
Italiaanse kruiden
zout en peper
roomboter

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden en snipper de ui en de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook in ongeveer 4 minuten. Scheur of snijd daarna de ontbijtspek in stukjes en voeg deze toe. Voeg dan de verse spinazie en de tomatenblokjes toe en kook het circa 5 minuten mee. Breng het op smaak met een snuf zout en peper. Mocht je verse tomaten gebruiken, laat ze dan zeker 10 minuten langer bakken zodat ze mooi zacht zijn.

lasagne met spinazie

Vet vervolgens een ovenschaal in met een blokje roomboter en voeg een deel van de saus toe. Leg hier 3 lasagnebladen overheen en tot slot een laagje roomkaas. Herhaal dit totdat het mengsel op is. Strooi hier vervolgens de geraspte kaas overheen en Italiaanse kruiden. Zet het daarna in de voorverwarmde oven en laat ‘m ongeveer 30 minuten staan.

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

eet smakelijk

Lasagne met spinazie


By
Published:
Total time:
Calories per serving:
Fat per serving:

Ingredients: Thinly-sliced 1 ui 1 knoflook teentje 2 el olijfolie 125 gram ontbijtspek 200 gram tomatenblokjes (of vers) 6 lasagnebladen 150 gram verse spinazie 125 gram roomkaas 100 gram geraspte kaas Italiaanse kruiden zout en peper roomboter
Price: 12

Directions:
Verwarm de oven voor op 200 graden en snipper de ui en de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook in ongeveer 4 minuten. Scheur of snijd daarna de ontbijtspek in stukjes en voeg deze toe. Voeg dan de verse spinazie en de tomatenblokjes toe en kook het circa 5 minuten mee. Breng het op smaak met een snuf zout en peper. Mocht je verse tomaten gebruiken, laat ze dan zeker 10 minuten langer bakken zodat ze mooi zacht zijn. ...

30 jaar, oprichter van Lekkeremaaltijd.nl Kim staat graag in de keuken en heeft een voorliefde voor Azië. Ik ben ook gek op fotograferen. Zodra ik uit bed stap denk ik aan eten. Op mijn website vul ik de bladzijden met mijn culinaire avonturen. Het liefst iedere dag iets nieuws. Een recept, een video of een hotspot die ik heb bezocht. Je zou dus kunnen zeggen dat ik gek ben op food en alles daar omheen.

10 Reacties

 1. Oh wat een lekker recept. Zal meteen even het boodschappenlijstje door appen naar het thuisfront ;-)

 2. Wat een verrassend recept met ontbijtspek en roomkaas, ik noteer hem even en ga het van de week maken. Ik weet zeker dat dit hier in huis met gejuich wordt ontvangen :)

 3. Lekker hoor! Inderdaad altijd een mooi gezicht dat er stoom vanaf komt.

 4. Bedankt voor het recept, het ziet er heerlijk uit, ik zou voor een vegetarische variant gaan, hopen dat het dan ook zo lekker er uit zal zien!

  • Dat kan prima hoor Farah! Je kunt er bijvoorbeeld (kastanje) champignons in doen in plaats van ontbijtspek. :)

 5. Ik houd van ovenschotels en ik vind dit een hele leuke manier om spinazie in een gerecht te verwerken!

 6. Buon appetito! :) Ik ga je recept opslaan en het thuisfront eens verrassen met deze variant van Lasagne. Grazie!

 7. Oh...dat ziet er lekker uit. Mijn schoonzusje is gek op lasagne. Ik wil een keertje zelf gaan maken maar het lijkt mij niet zo makkelijk. Misschien ga ik eens proberen lasagna te maken

 8. Heel leuk, want ik ben gek op pasta's en gek op spinazie. Nog erger... ik heb het nog nooit zelf gemaakt (lasagne)

  Moet ik echt eens doen. Zeker met dit receptje.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet opgeslagen of gedeeld met derden. *