Hartige taart (ook wel quiche genoemd) blijft toch wel de favoriet in huis. Je kunt de hartige taart maken met ingrediënten die je zelf het lekkerste vindt. De hartige taart die in dit recept beschreven staat wordt hier het vaakst gegeten. Het smaakvolle van de zoutte spekjes en de zachtheid van de spinazie en de broccoli combineren meer dan ideaal.

De quiche, of hartige taart kun je zo gezond maken als je zelf wilt. Je kunt er in principe alles in doen zodat het een ware “superfood” wordt. Varieer dus gerust met ingrediënten die je lekker vindt! Volg je een dieet, of wil je juist afvallen zonder dieet, dan past dit recept absoluut in het rijtje met gezonde voeding. Door bijvoorbeeld geen (vet) vlees te gebruiken, maar champignons. Bladerdeeg uit een kant en klaar pakje is over het algemeen vrij vet, wil je een “slankere” hartige taart maken dan kun je het beste zelf deeg maken.
Deze ingrediënten heb je nodig per broodje
4 eieren
1 pakje bladerdeeg
verse spinazie
125ml creme fraiche
2 bosuitjes
1 zakje a 200 gram geraspte kaas
1 brocoli
2 uien
1 rode  paprika
Peper & zout
400 gram spekjes
1 eetlepel olijfolie
roomboter

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden en snij de broccoli, uien en rode paprika in stukjes. Leg de gesneden groente alvast in een bakje zodat je deze later makkelijk toe kunt voegen.

Zet nu een grote wok pan op het vuur en doe hier een ruime hoeveelheid olijfolie in. Zodra de olijfolie heet is (dit kun je zien als de olie gemakkelijk door de pan ‘ glijdt ‘, voeg je 400 gram spekjes toe, hierna direct een beetje zout en peper. De spekjes laat je lekker een tijdje bakken in de pan.

Hierna pak je een grote kom, pak bijvoorbeeld een kom waar je altijd de salade in doet. In die grote kom voeg je de eieren toe, dan 125ml creme fraiche, een beetje zout en peper. En als laatste snipper je de twee bosuitjes, die je er ook bij voegt.

Zodra de spekjes in de wok pan donker beginnen te kleuren voeg je de gesneden groentes toe. Dit laat je vervolgens nog ongeveer vijf minuten op hoog vuur staan en roer je het af en toe om.

In die vijf minuten maak je een springvorm gereed. Neem er eentje met een doorsnee van pakweg 26 centimeter. Deze vet je in met een ruime hoeveelheid roomboter om te voorkomen dat de hartige taart vast bakt in de springvorm.

Voeg nu de spekjes en de groente toe bij de grote kom waar je ook de eieren in hebt zitten. Roer het geheel goed door elkaar! Voeg tevens ongeveer de helft van het zakje geraspte kaas toe en roer het opnieuw door elkaar.

Daarna kun je de gehele inhoud in de springvorm gieten. Strijk het glad uit en voeg de andere helft van de geraspte kaas toe. Laat het ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven staan. Tip: De hartige taart krijgt naast de zachte, zoutte bite ook een zoette smaak als je een aantal cherry tomaatjes bovenop de hartige taart legt. Doe dit vlak voordat je de hartige taart in de voorverwarmen oven schuift.

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

eet smakelijk

5/5 (1)

Beoordeling