Een lekkere geroosterde boterham met ei en salade is simpel, lekker en het ziet er altijd leuk uit. Het is een perfect ontbijt, of ideaal als lunch. In het weekend maak ik graag wat extra’s als ontbijt. Wij houden van eieren en deze probeer ik iedere keer weer op een andere manier klaar te maken.

De salade kun je natuurlijk afmaken met ingrediënten die je zelf het lekkerste vindt. Zo kun je bijvoorbeeld paprika of tomaat toevoegen. Stukjes feta kaas is ook een waardige toevoeging voor een salade. Lees in dit recept hoe je geroosterd brood met ei en salade maakt!
Deze ingrediënten heb je nodig per broodje
1 ei
1 boterham
beetje sla (tip: gebruik rucola sla)
1 tomaat
1 groene paprika
Peper & zout (tip: gebruik himalaya zout)
1 eetlepel olijfolie
roomboter

Zo maak je het
Zet een pan op een middelmatig vuurtje met de eetlepel olijfolie en rooster tegelijkertijd de boterham in een broodrooster. Snij intussen de tomaat en paprika in schijfjes.

Wacht ongeveer een minuut tot de olijfolie heet genoeg is. Breek nu het ei en bak deze totdat er een licht donker randje langs het eiwit ontstaat. Breng het eitje op smaak met een klein beetje peper en himalaya zout.

Leg de geroosterde boterham op een bord en smeer er een klein beetje roomboter op. Vervolgens garneer je deze met een handje rucola sla en de tomaat en paprika schijfjes. Hier leg je het gebakken eitje op. Je zou er eventueel nog een klein beetje mayonaise op kunnen doen om het geheel lekker romig te maken. Eet smakelijk!

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

eet smakelijk

5/5 (1)

Beoordeling