Pannenkoeken met banaan zijn hier bij ons thuis ultieme verwennerij. Deze pannenkoeken met banaan bestaan slechts uit een paar verschillende ingrediënten. Telkens als ik ergens ben en er worden pannenkoeken gebakken dan wordt mij gevraagd om ze te maken, want ik ben er zooo goed in!

Dat ik het bakken van pannenkoeken mag doen is niet echt een verassing, ik ben er ook best wel creatief mee, al zeg ik het zelf. Zo heb ik al eerder appelringen pannenkoeken gemaakt en pannenkoeken met kaas en zalm. Stuk voor stuk heerlijke combinaties, mocht je deze recepten nog niet hebben gelezen kan ik je dat zeker aanraden! Ik probeer altijd zoveel mogelijk te variëren met pannenkoeken, deze keer een recept met bananen!

Door het gebruik van een bakring lijken het wel echte “American pancakes“. Online kun je zoveel inspiratie opdoen als het gaat om pannenkoeken. Een standaard pannenkoek is dan al snel niet meer genoeg en wil je graag meer. Mijn favoriet blijft ondanks alles toch wel de pannenkoek met spek, ui en champignons. Dat was 20 jaar geleden zo, en dat blijft denk ik ook wel zo. Ik krijg in ieder geval direct trekt bij het zien van zo’n gerecht. Meestal als lunch, maar als snel avondeten volstaat dit ook prima. Hoe maken jullie eigenlijk pannenkoeken?
Deze ingrediënten heb je nodig
1 banaan
1 groot ei
schenksiroop of appelstroop
200 gram bloem
300 ml melk
1 tl kaneel
40 gram boter
zout
notenmix

Zo maak je het
Doe de bloem en zout in een beslagkom en maak een kuiltje in het midden. Breek het eitje in het midden en voeg de helft van de melk toe. Meng dit met een garde of mixer tot een glad beslag, voeg daarna de andere helft van de melk toe. Verhit vervolgens een klontje boter in een koekenpan en leg (mocht je dat willen) een bakring in de pan. Doe hier een beetje beslag in en bak ze aan beide kanten mooi goudbruin. Je kunt dit natuurlijk ook doen zonder bakring.

pannenkoeken banaan

Zodra de pannenkoek klaar is leg je deze op een bord met aluminiumfolie zodat ze warm blijven. Wanneer het beslag op is snijd je de banaan in stukken en verdeel je deze op het bord. Giet hier een hoeveelheid schenkstroop overheen en als laats een handje noten naar keuze. Natuurlijk zoveel als je wilt. Ondanks dat ik geen zoetekauw ben vind ik schenkstroop altijd erg lekker op pannenkoeken. Eventueel kun je ook honing en natuurlijk poedersuiker gebruiken. Enjoy de pannenkoeken met banaan!

pannenkoek met banaan

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

eet smakelijk

5/5 (1)

Beoordeling