Zelfgemaakte tonijnsalade is makkelijk. Dat laat ik jullie vandaag graag zien met dit recept voor de lekkerste tonijnsalade. Heerlijk op een toastje, cracker of stukje stokbrood. Voor deze tonijnsalade maak ik meestal gebruik van het goedkoopste blikje dat ik zie liggen.

Vaak bij de Appie of de Lidl. Zo’n blikje kost meestal zo rond de 1,20, daarmee is het tevens een ‘budget recept’. Met dit recept sla je dus letterlijk twee vliegen in één klap. Lekkerder, gezonder en ook nog is goedkoper. Oké, dat zijn er eigenlijk drie.. Ben je wat milieubewuster bezig dan kun je ook een blikje kopen met een zogenoemd MSC certificaat. Zelf heb ik dit ook meermaals uitgeprobeerd, qua smaak merk je geen verschil. Zorg er alleen wel voor dat je een blikje koopt waarbij de tonijn in water zit, en niet in olie!

Tonijnsalade maken is echt heel simpel. Echt, iedereen kan dit! Het enige wat je hoeft te doen is de ingrediënten door elkaar te mengen, klaar is je zelfgemaakte tonijnsalade! Nadat je dit recept hebt gelezen, heb je dus eigenlijk geen enkel excuus meer om nog van die ‘kant en klare’ tonijnsalade te kopen. Naast toastjes en crackers kun je dit natuurlijk ook op een broodje doen, een broodje tonijn is heerlijk als lunch!
Deze ingrediënten heb je nodig
1 blikje tonijn op basis van water
1 kleine ui
3 el mayonaise
1 bospeen
5 steeltjes verse peterselie
2 steeltjes verse bieslook
1 halve citroen (sap)
peper en zout
scheutje olijfolie

Zo maak je het
Dit recept behoeft niet zoveel uitleg, maar ik doe het toch! Laat de tonijn om te beginnen eerst uitlekken. Snipper de ui, bospeen, peterselie en de bieslook. Meng alle ingrediënten door elkaar en breng het op smaak met peper en zout.

tonijnsalade recept

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

eet smakelijk

5/5 (2)

Beoordeling