zelfgemaakte tonijnsalade

Zelfgemaakte tonijnsalade

Zelfgemaakte tonijnsalade is makkelijk. Dat laat ik jullie vandaag graag zien met dit recept voor de lekkerste tonijnsalade. Heerlijk op een toastje, cracker of stukje stokbrood. Voor deze tonijnsalade maak ik meestal gebruik van het goedkoopste blikje dat ik zie liggen.

Vaak bij de Appie of de Lidl. Zo’n blikje kost meestal zo rond de 1,20, daarmee is het tevens een ‘budget recept’. Met dit recept sla je dus letterlijk twee vliegen in één klap. Lekkerder, gezonder en ook nog is goedkoper. Oké, dat zijn er eigenlijk drie.. Ben je wat milieubewuster bezig dan kun je ook een blikje kopen met een zogenoemd MSC certificaat. Zelf heb ik dit ook meermaals uitgeprobeerd, qua smaak merk je geen verschil. Zorg er alleen wel voor dat je een blikje koopt waarbij de tonijn in water zit, en niet in olie!

Tonijnsalade maken is echt heel simpel. Echt, iedereen kan dit! Het enige wat je hoeft te doen is de ingrediënten door elkaar te mengen, klaar is je zelfgemaakte tonijnsalade! Nadat je dit recept hebt gelezen, heb je dus eigenlijk geen enkel excuus meer om nog van die ‘kant en klare’ tonijnsalade te kopen. Naast toastjes en crackers kun je dit natuurlijk ook op een broodje doen, een broodje tonijn is heerlijk als lunch!
Deze ingrediënten heb je nodig
1 blikje tonijn op basis van water
1 kleine ui
3 el mayonaise
1 bospeen
5 steeltjes verse peterselie
2 steeltjes verse bieslook
1 halve citroen (sap)
peper en zout
scheutje olijfolie

Zo maak je het
Dit recept behoeft niet zoveel uitleg, maar ik doe het toch! Laat de tonijn om te beginnen eerst uitlekken. Snipper de ui, bospeen, peterselie en de bieslook. Meng alle ingrediënten door elkaar en breng het op smaak met peper en zout.

tonijnsalade recept

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

eet smakelijk

Zelfgemaakte tonijnsalade


By
Published:
Total time:
Calories per serving:
Fat per serving:

Ingredients: Thinly-sliced 1 blikje tonijn op basis van water 1 kleine ui 3 el mayonaise 1 bospeen 5 steeltjes verse peterselie 2 steeltjes verse bieslook 1 halve citroen (sap) peper en zout scheutje olijfolie
Price: 9

Directions:
Dit recept behoeft niet zoveel uitleg, maar ik doe het toch! Laat de tonijn om te beginnen eerst uitlekken. Snipper de ui, bospeen, peterselie en de bieslook. Meng alle ingrediënten door elkaar en breng het op smaak met peper en zout. ...

30 jaar, oprichter van Lekkeremaaltijd.nl Kim staat graag in de keuken en heeft een voorliefde voor Azië. Ik ben ook gek op fotograferen. Zodra ik uit bed stap denk ik aan eten. Op mijn website vul ik de bladzijden met mijn culinaire avonturen. Het liefst iedere dag iets nieuws. Een recept, een video of een hotspot die ik heb bezocht. Je zou dus kunnen zeggen dat ik gek ben op food en alles daar omheen.

6 Reacties

  1. Dit ziet er gewoon perfect uit! Zijn dat die toastjes van Haust?

  2. Leuke tip voor het komende weekend die tonijntoastjes!

  3. Ziet er smakelijk uit! Dat broodje tonijn lijkt veel op die van de Laplace van vroeger. Dit weekend dus de keuken in..

  4. wat grappig dat er wortel in zit. ken het alleen met augurken.

    • Daar heb ik wel vaker een recept van gezien, moet je gewoon is proberen. Krijg je een hele andere tonijnsalade van, wel heel lekker.

  5. mag zelf ook heel graag tonijnsalade eten, die bakjes hebben altijd zo'n conserveringssmaakje.. Ben wel heel benieuwd hoe het smaakt als je het zelf maakt.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet opgeslagen of gedeeld met derden. *