Multi-getalenteerde ontwerper, tv-ster en bedrijfseigenaar Joanna Gaines kan nu “schrijf een kookboek” uit haar ongetwijfeld lange to-do lijst. ‘Magnolia Table’ bevat recepten uit het Magnolia Table-restaurant en favorieten thuis aan beide zijden van de familie Gaines, van doordeweekse stoofschotels en Tex-Mex-klassiekers

tot Syrische donuts en het geliefde ontbijt van Chips. Dit is een traditionele tomatensaprese saladeis een bedrieglijk eenvoudig gerecht waarmee perfecte zomerperziken kunnen schijnen. Wanneer ze echt rijp zijn-super-geurig, zoet en sappig-combineer ze met milde, melkachtige mozzarella, aromatische verse basilicum en een eenvoudige witte balsamico vinaigrette die je in een handomdraai kunt opschudden voor een snelle, gezonde en prachtige lunch , licht diner of voorgerecht (voor zowel casual als bedrijfsbezoekende maaltijden). De tip om de saladedressing in een pot te maken is eveneens basis-nog-briljant, en iets dat je waarschijnlijk zou moeten gaan doen voor al je zelfgemaakte dressings.

Opmerking: aangezien er hier zo weinig ingrediënten zijn, moet u ervoor zorgen dat ze allemaal van de hoogste kwaliteit zijn die u kunt krijgen. Dat betekent echt rijpe zomerperziken en zachte, verse mozzarella. Als je lokaal gemaakte mozarella kunt vinden, zou dat geweldig zijn, maar de meeste supermarkten hebben verse mozzarella die in water is verpakt, wat goed zal werken. Je kunt ook burrata proberen, voor iets wat rijker. Het is ook de moeite waard om te investeren in goed schilferig zeezout om het gerecht af te maken.




Deze ingrediënten heb je nodig

1/2 kopje witte balsamico azijn
1/4 kopje extra vierge olijfolie
2 witte perziken, gekoeld
2 gele perziken, gekoeld
2 4-ounce verse mozzarella ballen, bij voorkeur vol water
10 verse basilicumblaadjes, gescheurd
1 theelepel schilferachtig zout
1 theelepel versgemalen zwarte peper

Zo maak je het

Combineer azijn en olie in een grote pot met schroefdop. Schroef het deksel op en schud goed. Koel tot goed gekoeld. De dressing kan worden gemaakt en bewaard in de pot in de koelkast gedurende maximaal 1 week.

Verwijder de kuilen van de perziken en snijd ze in 1/2-inch dikke plakjes of wiggen. Giet de mozzarella af indien nodig en dep hem droog. Gebruik een scherp mes om het in plakken van 1/4-inch dik te snijden.

Plak op een presenteerblaadje plakjes witte perziken, gele perziken en mozzarella. Verspreid de basilicumbladeren erop, besprenkel de dressing en strooi er het schilferachtige zout en peper over. Serveer meteen.

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

eet smakelijk

5/5 (1)

Beoordeling