Er zitten veel ingrediënten in deze soep, maar ze spelen allemaal een rol in de grote smaak. Om het te maken, eerst groenten, zoals ui, wortel en paprika in een pot zacht maken, voeg dan droge kruiden toe om hun smaken naar voren te brengen.

Voeg kippenbouillon, tomaten en tortilla’s toe en laat het mengsel zachtjes koken totdat alles samenvloeit en de tortilla’s uiteenvallen om een ​​dikke en stevige soep te maken. Giet ten slotte kip in repen en garneer met gefrituurde tortillareepjes, of als je de stroken niet wilt braden, gebruik dan gewoon crushed tortilla-chips.

Spelplan: gebruik voor een dikkere soep 5 maïstortilla’s in plaats van 4. Je kunt dit recept gemakkelijk verdubbelen om een ​​grote pot soep voor een menigte te maken. Wil je ook de overgebleven gebraden kip gebruiken? Probeer onze rotisserie kippennoedelsoep met behulp van specifieke restjes.




Deze ingrediënten heb je nodig

Voor de soep:

2 eetlepels plantaardige olie
1/2 middelgrote ui, middelgrote dobbelstenen (ongeveer 3/4 kop)
1/2 kleine wortel, gepelde en middelgrote dobbelstenen (ongeveer 1/4 kop)
1/2 middelgrote stengel bleekselderij, middelgrote dobbelstenen (ongeveer 1/4 kop)
1/2 middelgrote rode paprika, middelgrote dobbelstenen (ongeveer 1/4 kop)
1 middelgrote teentje knoflook, gehakt
1/2 theelepel chilipoeder
1 theelepel koriander op de grond
1 theelepel gemalen komijn
1/2 theelepel gedroogde oregano
1/2 theelepel paprika
1/4 theelepel cayennepeper
4 kopjes (1 kwart gallon) bouillon of natriumarm kippenbouillon
1 kop water
1/2 kop ingeblikte verpletterde tomaten
1 1/2 theelepels kosjer zout, plus meer als dat nodig is
1/2 theelepel vers gemalen zwarte peper, plus meer als dat nodig is
4 tot 5 (6-inch) maïstortilla’s, in stukjes van 1/2-inch gesneden

Voor de tortillastroken:

1 1/2 kopjes plantaardige olie
4 (6-inch) maïstortilla’s
Kosjer zout
Vers gemalen zwarte peper

Om het af te maken

1 1/2 kopjes geraspte, gekookte kip (ongeveer 800 gram)
1/2 kop zware room
zout naar smaak
Vers gemalen zwarte peper

Zo maak je het

Voor de soep:

Verhit de olie in een grote pan of Nederlandse oven op matig vuur tot ze glanst. Voeg de ui, wortel, selderij en paprika toe en breng op smaak met zout en peper. Kook, af en toe roerend, tot de groenten zacht zijn geworden, ongeveer 6 minuten.

Voeg de knoflook, chilipoeder, koriander, komijn, oregano, paprika en cayennepeper toe en kook, af en toe roerend, tot geurig, ongeveer 2 minuten. Voeg de bouillon, het water, de tomaten toe en meet zout en peper, roer om te combineren en breng aan de kook.

Zet het vuur laag, voeg de tortilla’s toe en roer om te combineren. Laat sudderen, af en toe roeren, tot de tortilla’s gedesintegreerd zijn en de soep verdikt, ongeveer 1 uur. Maak intussen de tortillareepjes.

Voor de tortillastroken:

Verwarm de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur tot ze glinstert maar niet rookt (ongeveer 350 ° F op een frituur / suikerthermometer), ongeveer 6 minuten.

Stapel ondertussen de tortilla’s op een snijplank. Snijd de stapel doormidden en snij deze kruiselings in stroken van 1/4 inch. opzij zetten. Bekleed een bakplaat met papieren handdoeken; opzij zetten.

Als de olie klaar is, voeg je de helft van de tortillastroken toe en bak je, af en toe roerend, goudbruin en knapperig, ongeveer 2 tot 2 1/2 minuut. Verwijder met een schuimspaan op de voorbereide bakplaat en breng op smaak met zout en peper. Herhaal met de resterende tortillastroken; opzij zetten.

Om het af te maken

Als de soep klaar is, voeg je de kip en de room toe en roer om te combineren. Laat sudderen tot de smaken versmelten, ongeveer 15 minuten. Proef en breng op smaak met peper en zout als dat nodig is.

Serveer de soep bedekt met de tortillareepjes en geef eventuele gewenste garnituren door aan de zijkant.

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

eet smakelijk

5/5 (1)

Beoordeling