zelf wafels maken

Zelf wafels maken

Ik denk dat iedereen wel eens een wafel heeft gehad. Vandaag gaan we zelf wafels maken, de klassieke variant met een heerlijk laagje chocolade en frambozen. Voor dit recept hebt je wel een wafelplaat nodig, of een multifunctioneel tosti ijzer.

Wafels, ze worden al eeuwenlang gemaakt. In de zestiende eeuw werden wafels in verschillende Duitse kookboeken al vernoemd. De wafel kent dus een lange geschiedenis, en inmiddels zijn er ontelbare variaties mogelijk en bekend. En wist je dat zelf wafels maken helemaal niet ingewikkeld is? De meeste ingrediënten zal je ongetwijfeld in huis hebben. Ook kun je speciale wafelijzers bij verschillende winkels kopen, van de Blokker tot de Action. En dan ook nog in allerlei vormen. Vandaag het basis recept om zelf wafels te maken!

Thuis bakte ik met mijn moeder regelmatig wafels. Destijds uit een kant een klare mix waar je alleen maar een beetje water bij moest doen. De grootste lol hadden wij in de keuken! En vaak haalde de wafels de eettafel niet eens, we smikkelde bijna altijd alles al op in de keuken. Want wafels zijn het lekkerste als ze net onder het ijzer uitkomen! Daarom smaken ze ook altijd zo lekker als je een wafel koopt bij een kraampje op de markt. Toen ik afgelopen week wafels aan het maken was moest ik aan die tijd terugdenken. Ik maakte even snel een foto en appte deze naar m’n moeder. Binnenkort maar weer eens samen gezellig wafels maken zoals vroeger.
Deze ingrediënten heb je nodig
400 gram bloem
400 ml melk
1 el bakpoeder
2 el suiker
2 eieren
7 el (olijf) olie
1 tl vanille extract
snufje zout

Zo maak je het
Pak een grote (salade) kom en doe hier de bloem, bakpoeder, snufje zout en suiker in en meng het met een garde door elkaar. Voeg vervolgens de eieren, melk, (olijf) olie en vanille extract toe en meng het door elkaar totdat er een glad beslag ontstaat. Nu is het tijd om het wafel of tosti-ijzer apparaat aan te zetten. Vet deze direct in met een beetje olie. Je kunt ook een beetje roomboter gebruiken en het met een kwastje uitstrijken.

wafel recept

Vul de platen met twee lepels beslag, afhankelijk van de grootte van het ijzer. Doe de bovenkant van het apparaat dicht en bak de wafels totdat ze lichtbruin beginnen te kleuren. Dit verschilt per apparaat. Meestal zijn ze binnen 6 tot 7 minuten klaar. Leg de wafels daarna op een bord zodat ze kunnen afkoelen. Je kunt ze natuurlijk meteen opeten, warm zijn ze het lekkerste!

Voor de garnering heb ik een aantal verse frambozen gebruikt met een beetje vloeibare chocolade en poedersuiker. De wafels hebben van zichzelf namelijk niet heel veel smaak. Wil je geen garnering gebruiken dan kun je meer suiker aan het beslag toevoegen. Ook heerlijk met een stukje bacon of eitje. Eigenlijk kun je met wafels alle kanten op.

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden! Crazy Slots

eet smakelijk

Zelf wafels maken


By
Published:
Total time:
Calories per serving:
Fat per serving:

Ingredients: Thinly-sliced 400 gram bloem 400 ml melk 1 el bakpoeder 2 el suiker 2 eieren 7 el (olijf) olie 1 tl vanille extract snufje zout
Price: 8

Directions:
Pak een grote (salade) kom en doe hier de bloem, bakpoeder, snufje zout en suiker in en meng het met een garde door elkaar. Voeg vervolgens de eieren, melk, (olijf) olie en vanille extract toe en meng het door elkaar totdat er een glad beslag ontstaat. Nu is het tijd om het wafel of tosti-ijzer apparaat aan te zetten. Vet deze direct in met een beetje olie. Je kunt ook een beetje roomboter gebruiken en het met een kwastje uitstrijken. ...

30 jaar, oprichter van Lekkeremaaltijd.nl Kim staat graag in de keuken en heeft een voorliefde voor Azië. Ik ben ook gek op fotograferen. Zodra ik uit bed stap denk ik aan eten. Op mijn website vul ik de bladzijden met mijn culinaire avonturen. Het liefst iedere dag iets nieuws. Een recept, een video of een hotspot die ik heb bezocht. Je zou dus kunnen zeggen dat ik gek ben op food en alles daar omheen.

6 Reacties

  1. Je brengt me op ideeën! Het is slecht weer buiten en deze lekkere wafeltjes gaan smaken denk ik!

  2. Oooh die zien er héérlijk uit! Zeker met de framboosjes bij. Dat maakt het helemaal af!

  3. Aaah zo lekker! M'n zusje heeft een wafelijzer, misschien maar eens even lenen;).

  4. Ik houd van wafels! Ik maak altijd van die dunne in hartjesmodel.

  5. Zo heerlijk om met wafels te ontbijten. Dit is een recept om een keer uit te proberen.

  6. Heerlijk.. zelf wafels maken. Ik moet zeggen dat ik het beslag gewoon kant en klaar koop. Lekker gemakkelijk.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet opgeslagen of gedeeld met derden. *