We kennen allemaal het standaard kopje koffie wel. Heerlijk natuurlijk, maar wist je dat je nog zoveel meer kunt met koffie? Er zijn namelijk onwijs veel lekkere recepten. Van ontbijt bowls, tot koffie cocktails en desserts: het is tijd om koffie in een nieuw daglicht te zetten. Ben jij een echte koffieliefhebber en houd je van experimenteren in de keuken? Dan zijn deze recepten voor jou absoluut het proberen waard. Laat je inspireren!

Bananenbrood met chocolade en koffie

Wat is er nou lekkerder dan een plak bananenbrood bij de koffie? Bananenbrood met chocolade en koffie. Geloof het of niet: maar dit kun je zelfs gezond maken. Kies een bananenbrood recept uit van het internet en voeg eens 5 eetlepels cacao en een bijvoorbeeld twee shots van deze illy koffie cups toe. Gegarandeerd succes! 

Gezonde chocoladesmoothie met koffie

Gezonde chocolade smoothie? Met koffie? Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar dat is het niet. Tegenwoordig kun je namelijk kiezen voor ongezoete cacao of een chocolade proteïne poeder om chocoladesmaak toe te voegen zonder de excessieve suikers. En met chocolade gaat koffie nou eenmaal goed samen, dus voeg een shot espresso toe in je smoothie met chocolade. Dat is weer eens wat anders dan je cappuccino!

IJskoffie met likeur

IJskoffie is heerlijk, vooral in de zomer. Wil je er een extra dimensie aan toevoegen? Voeg dan een scheut likeur, zoals Tia Maria of Licor 43 toe aan je ijskoffie. Even shaken of in de blender en klaar!

Overnight oats met koffie

Voor de overnight oat liefhebbers onder ons is dit een heerlijk nieuw recept om uit te proberen: voeg een shot espresso, kaneel en honing toe aan jouw overnight oats. Even roeren, in de ijskast en genieten maar de volgende ochtend.

Granola met koffie

Maak jij graag je eigen granola thuis voor in de yoghurt? Meng dan eens een shot espresso door je kokosolie, ghee of andere olie heen voor je de granola gaat mengen en omhusselen. Extra lekker als je er nog wat cacao overheen gooit!

No ratings yet.

Beoordeling