Tegenwoordig zijn airfryers erg populair. Een airfryer is namelijk een hetelucht friteuse met veel verschillende voordelen. Een airfryer kun je voor veel verschillende gerechten gebruiken. Er zitten veel voordelen aan een airfryer. Benieuwd geworden? Hieronder bespreken wij al deze voordelen. 

Wat is een Airfryer

Je hebt vast wel eens gehoord van een airfryer. Een airfryer is namelijk een alternatief van een frituurpan. Een verschil tussen een frituurpan en airfryer is dat je met een airfryer je gerechten frituurt door middel van hetelucht en niet met frituurolie. Naast het frituren van jouw gerechten kun je ook braden, bakken en grillen met een airfryer. Een airfryer is dus niet alleen een hetelucht friteuse, maar heeft ook nog eens verschillende voordelen en doeleinden. 

Gezond en lekker

Aangezien jouw gerechten worden gefrituurd met hetelucht en niet met frituurolie, zijn deze gerechten automatisch beter voor je. Je krijgt namelijk minder vet binnen, er wordt zelfs beweerd dat je je gerechten met ongeveer 80% minder vet bereid. Hierdoor zal je een stuk minder calorieën binnen krijgen. Dit is natuurlijk niet alleen het geval bij ‘ongezonde’ snacks zoals een frikandel of kroket, maar ook bij aardappeltjes en vlees. Jouw gerecht zal dus nog steeds erg lekker zijn maar ook nog eens een stuk beter voor je! Daarnaast proef je ook nog een stuk meer van jouw favoriete snack, je hebt namelijk geen frituurvet smaak aan jouw snack. Bij sommige gerechten heb je natuurlijk wel een beetje olie nodig zodat jouw gerecht lekker knapperig is, maar dan wordt er ook echt een heel klein scheutje olie bedoeld.

Koken met een airfryer

Zoals hierboven al benoemd werd, kun je ook koken met een airfryer. Een airfryer is namelijk niet alleen maar goed voor patat en snacks. Het is wel van belang dat je een goede airfryer in huis haalt, om deze ook te gebruiken om te koken. Je kunt het best een wat duurdere airfryer aanschaffen. Daarnaast kun je natuurlijk ook nog verschillende accessoires bij de airfryer bestellen. Een airfryer is eigenlijk een friteuse, koekenpan, grillpan, oven, wokpan en een magnetron in een. 

Andere voordelen

Naast dat de gerechten die worden bereid in een airfryer een stuk gezonder zijn, heeft een airfryer nog veel meer verschillende voordelen. Zo kun je een airfryer erg gemakkelijk reinigen en heb je geen last van een frituur geur. Daarnaast is een airfryer erg snel en hoef je niet voor te verwarmen, wat weer een voordeel is als je haast hebt. Ook is een airfryer energiezuiniger dan een frituur pan of oven. Dit zorgt weer voor een besparing op je energieverbruik. Daarnaast hoef je ook geen frituurvet of olie in huis te halen, zo bespaar je ook weer deze kosten. Wat wil je nog meer?

Populairste airfryer gerechten

Je kunt erg veel verschillende gerechten bereiden in een airfryer. Het kan zijn dat je voor sommige gerechten echte airfryer producten moet hebben. Deze kun je vinden in jouw dichtsbijzijnde supermarkt. Hieronder hebben wij de populairste airfryer gerechten voor jouw opgesomd. 

Ongezonde snacks

Misschien een beetje cliché maar ongezonde snacks zoals friet en frikandellen zijn nog steeds het populairste gerecht voor de airfryer. Logisch, een patatje met een snack is natuurlijk altijd lekker en nu ook nog eens gezonder. Wat wil je nog meer?

VAG gerechten

Een complete vag maaltijd bereiden met de airfryer word ook steeds vaker gedaan. Je kunt namelijk lekker jouw groenten bereiden makkelijk en snel in jouw airfryer, daarnaast kun je natuurlijk ook jouw vlees garen in deze multifunctionele pan. Hoe makkelijk wil je het hebben?

Broodjes

Een airfryer kan zelfs worden gebruikt als oven. Zo kan jij al jouw lievelings afbakbroodjes afbakken in de airfryer. De broodjes zijn erg snel klaar en ook nog eens super lekker. Het is wel van belang dat je goed kijkt op de verpakking qua tijd en temperatuur. Het kan zijn dat je een paar minuten of graden hiervan moet afhalen, je wilt natuurlijk geen verbrande of keiharde broodjes hebben. 

De juiste airfryer

Er zijn veel verschillende airfryers van allerlei merken. Maar hoe vind je nou de beste airfryer? Zoals hierboven al benoemd werd kun je het best een wat duurdere airfryer aanschaffen met meer accessoires als je echt wil gaan koken met een airfryer. Maar hoe kies je nou het best? Het is belangrijk om te weten waar je allemaal je airfryer voor wilt gaan gebruiken en wat voor accessoires je hiervoor nodig hebt. Vervolgens kun je het beste een productenvergelijker gebruiken. Op productvergelijker.nl kun je verschillende airfryers en natuurlijk andere producten vergelijken. Het is van belang dat je je goed verdiept in de verschillende airfryers. Je wilt natuurlijk de airfryer die het best bij jou past aanschaffen.

No ratings yet.

Beoordeling