De kerstdiners komen er weer aan. Tijd om na te denken over wat er geserveerd gaat worden. Om dit jaar tijdens kerst goed voor je hart te zorgen geven we je een makkelijk (geen stress!) en tegelijkertijd sierlijk gerecht dat ook nog eens gezond voor je is! Als je je eters wil imponeren met kleurrijke (groen is goed) kerstrecepten, dan is dit recept onmisbaar.

Als je de porties verkleint, kun je dit recept als voorgerecht serveren. Houd je de porties normaal, dan is het recept perfect als hoofdgerecht met vis te serveren. Het recept is trouwens ook goed geschikt als bijgerecht. Genoeg mogelijkheden dus! Lees hieronder de simpele bereiding van deze heerlijke kerstmaaltijd

Cijfertjes

Het recept van de tonijnpuntjes kost je ongeveer 10 minuten om te maken, inclusief voorbereiding. Zo gepiept dus. Bovendien is het maar 50 kcal per persoon. Ook nog goed voor de lijn! De ingrediënten en hoeveelheden die hieronder worden genoemd zijn bestemd voor 4 personen. Een portie bevat 1g koolhydraten, 7g eiwitten en 2g vet. 

De opmaak van de borden

Pak 4 borden en zet ze op een rijtje. Pluk de paksoi bladen voorzichtig uit de stam en snij de witte delen in reepjes, terwijl je de groene delen intact houdt. Snij vervolgens het groene paksoiblad in 4 delen en verdeel ze over de 4 borden. Snij de bosui in kleine stukjes (dit wordt de garnering aan het einde).

De tonijnbereiding

Verwarm de bakplaat en doe er een scheutje (2 theelepels) olie in. Bak vervolgens de tonijnpuntjes ongeveer 2-3 minuten lang op medium tot hoog vuur. Zorg dat je ze regelmatig keert (hoe hoger de hitte, hoe vaker je moet draaien). Bak ook wat van de witte paksoireepjes mee. Bak zowel de tonijn, als de paksoireepjes knapperig gaar. Gooi op het laatst de sesamzaadjes er bij om extra smaakvolle geroosterde sesamzaadjes te krijgen. 

Het eindresultaat

Als de tonijn en de reepjes knapperig gaar zijn, verdeel dan de tonijnpuntjes over de stukken groene paksoibladen. Doe er ook de gebakken paksoi bij. Eindig met een strooisel van sesam en bosui. 

Ingrediëntenlijst (voor 4 personen)

  • 2 Shanghai paksoi 
  • 125 g mini tonijnpuntjes
  • 2 tl olie 
  • 1 tl sesamzaad geroosterd 
  • 0,5 bosui 
No ratings yet.

Beoordeling