Gnochi, wat je uitspreekt als ‘njokkie’, is een Italiaanse pastasoort maar dan toch net wat anders dan de andere soorten pasta’s. Gnochi wordt namelijk van aardappels en tarwemeel gemaakt. Je kunt gnochi zelf maken of kant en klaar kopen. Je maakt er heerlijke gerechten mee! Tips nodig? Wij hebben hieronder de lekkerste recepten voor je verzameld. Eet smakelijk!

#1 Gnochi met paddenstoelen

Op zoek naar een lekker herfstig gerecht? Ga dan voor dit gnochi recept met paddenstoelen, spinazie en blauwe kaas. Voordeel: het is nog makkelijk klaar te maken ook!

Voor 4 personen heb je nodig: 500 gram gnochi, 100 gram spinazie, 400 gram paddenstoelen, 125 gram blauwe kaas, 1 ui, 1 teen knoflook, 5 gram peterselie, 50 gram walnoten en een beetje olie om in te bakken.

Je start met het koken van de gnochi volgens de verpakking. Giet af met koud water totdat de gnochi volledig is afgekoeld. Snipper ondertussen de ui en hak de knoflook fijn. Hak ook de peterselie en walnoten en snijd de paddenstoelen in kleine stukken. Fruit eerst de ui aan samen met de knoflook en voeg na drie minuten de paddenstoelen toe. Voeg daarna na drie minuten de gnochi toe en bak alles drie tot vijf minuten. Voeg de peterselie en spinazie toe en garneer het gerecht uiteindelijk met de walnoten en de blauwe kaas.

#2 Gnochi in tomatensaus

Een heerlijk kindvriendelijk recept is deze gnochi in zelfgemaakte tomatensaus, ook wel gnochi alla napoletana. En ook dit is weer een hartstikke makkelijk recept.

Voor 4 personen heb je nodig: 800 gram gnochi, 2 blikken gepelde tomaten, 2 uien, 4 tenen knoflook, 2 eetlepels geroosterde pijnboompitjes, verse basilicum, parmezaanse kaas en een beetje olie om in te bakken.

Start met het snipperen van de ui en het fijnsnijden van de knoflook. Fruit deze vervolgens aan in een pan. Voeg de gepelde tomaten toe en laat 20 minuten even pruttelen op een zacht vuurtje. Roer af en toe een beetje door. Scheur de basilicum in stukken en roer deze door de saus heen. Voeg ook wat peper en zout toe. Ondertussen kun je de gnochi vast koken volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en voeg daarna bij de tomatensaus. Je kunt de gnochi serveren met wat parmezaanse kaas en de geroosterde pijnboompitjes.

#3 Gnochi ovenschotel

Het is lekker, niet moeilijk om te maken en staat ook nog eens snel in de oven: een ovenschotel gemaakt met gnochi! Bijvoorbeeld deze ovenschotel met een heerlijke paprikasaus.

Voor 4 personen heb je nodig: 800 gram gnochi, 370 gram geroosterde paprika’s (uitgelekt uit een pot), 250 ml room, 4 tenen knoflook, 2 uien, 2 courgettes, verse basilicum, geraspte mozzarella kaas en boter om in te bakken.

Verwarm eerst de oven voor op 200 graden. Verhit de boter in een pan en voeg de gnochi toe. Let op: je hoeft de gnochi dus niet van tevoren te koken. Bak een paar minuten totdat de gnochi een beetje bruin kleurt. Voeg daarna de gesneden ui, knoflook en courgette toe en bak mee. Voeg ook een beetje peper en zout toe. De geroosterde paprika’s moeten worden fijn gepureerd in een keukenmachine, samen met een beetje basilicum. Voeg hier de room aan toe. Verdeel vervolgens de roerbakmix met gnochi over een ovenschaal en giet hier de paprika saus overheen. Schep een beetje door elkaar, bestrooi met de geraspte mozzarella kaas en zet ongeveer 12 minuten in de oven totdat de kaas goed gesmolten is.

No ratings yet.

Beoordeling