Tonijntartaar is een heerlijk visgerecht die met name wordt gebruikt als voorgerecht. Het gerecht wordt een ware smaak sensatie door de diverse ingrediënten samen te voegen. Een heerlijk recept om mee te starten. En voor mij zeker een gerecht waar ik me heel erg op kan verheugen.
Deze ingrediënten heb je nodig
350 gram rauwe verse tonijn
2 bosuitjes
4 el ricotta
1 citroen
¼de rode ui
balsamico siroop
peper en zout
2 el geroosterde sesamzaadjes

Zo maak je het
Voor het maken van de tonijntartaar begin je met het fijnsnijden van de tonijn. Doe deze daarna in een kom. Snijd nu de bosuitjes zo fijn mogelijk en voeg deze aan de fijn gesneden tonijn toe. Nu dit in de kom zit voeg je een beetje peper en zout naar smaak toe. Snijd nu de rode ui in fijne stukjes, deze gebruik je later voor het garneren van de tonijntartaar. Pak nu de bordjes waarop je het gerecht gaat serveren, en leg hierop de kook ring.

Vul nu de kook ring met de fijngesneden tonijn en druk dit goed aan in de ring. Nu kun je beginnen met het voorzichtig loshalen van de kook ring. Die gaat het makkelijkste als je met een lepel heel voorzichtig iets op de tartaar drukt wanneer je langzaam de kook ring naar boven haalt.

tonijntartaar recept

Doe dit met alle 4 de borden. Nu schep je op alle 4 tonijntartaar gerechten een eetlepel ricotta. Voor het afmaken van het gerecht rooster je de sesamzaadjes kort in een koekenpan zonder boter, en rasp je de citroen heel voorzichtig. Strooi de rasp van de citroen over de ricotta. Maak nu met de balsamico siroop 2 rondjes om de tonijntartaar. Strooi nu de rode ui en de pijnboompitjes ook om de tonijntartaar en je gerecht is klaar.

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

eet smakelijk

5/5 (1)

Beoordeling