Ben je op zoek naar een recept om feestelijke chocolade cupcakes te maken? Wat dacht je dan van deze chocoladevariant? Ik heb een tijdje goed moeten zoeken, maar ik heb het ideale recept voor jullie gevonden!

Als je ze volgens dit recept maakt dan kun je ze heel leuk bestrooien met een feestelijke versiering. Perfect voor een verjaardagsfeestje of tijdens andere feestelijkheden! De smaak doet mij denken aan de muffings van de Appie, en dat is positief!
Deze ingrediënten heb je nodig
chocolade botercrème (klik hier voor recept!)
50 gram cacaopoeder
100 gram bloem
1/2 theelepel baking soda
3/4 theelepel bak poeder
2 eieren op kamertemperatuur
100 gram fijne kristalsuiker
100 gram lichtbruine basterdsuiker
80 ml zonnebloem olie
Flinke theelepel vanille extract
120 ml karnemelk
zout

Zo maak je het
Maak eerst de chocolade botercrème, bekijk het recept hier. Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een muffin bakvorm klaar en plaats de cupcake vormpjes hierin. Heb je geen muffin bakvorm? Ik zag ze laats heel voordelig bij de kookspullen van de Action!

Pak een grote kom en zeef het cacaopoeder, bloem baking soda, zout en het bak poeder erin. Roer het geheel door totdat het goed gemend is. Pak daarna een andere kom en mix hierin de twee eieren en het suiker in ongeveer één minuut, voeg daarna het vanille aroma en een scheut olie tot en mix net zolang totdat het een glad geheel is geworden.

Giet daarna de helft van het eiermengsel de andere kom en voeg de helft karnemelk toe. Meng dit vervolgens rustig met een garde door elkaar heen. Daarna voeg je de andere helft van het eiermengsel en de karnemelk toe. Meng het opnieuw totdat de ingrediënten vermengd zijn. Roer niet te lang, het mengsel zal best wel dun zijn.

Vul vervolgens de vormpjes tot ongeveer de helft met het beslag. Als je ze verder vult stromen ze over. De cupcakes kun je nu in de oven schuiven. Bak ze af in pakweg 20 minuten. Met een cake prikker (of tandenstoker) kun je controleren of ze klaar zijn. Laat daarna de cakes afkoelen, daarna kun je ze met botercrème en met bijvoorbeeld gekleurde hagelslag decoreren. De feestelijke chocolade cupcakes zijn klaar!

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

 

eet smakelijk

5/5 (1)

Beoordeling