mini quiche recept

Mini quiches met spinazie en feta

Deze mini quiches met spinazie en feta zijn een “match made in heaven”. Deze twee ingrediënten combineren perfect met elkaar. In een normale quiche, maar ook in een kleine variant die heerlijke hapjes vormen.


Mijn recept voor quiche met spinazie en broccoli is een van de meest gelezen recepten het afgelopen halfjaar. Een kleine variant in hapjesvorm mag dan ook niet ontbreken! Een knapperige bodem met zachte vulling zorgen ervoor dat je zo op hebt voordat je dit in de gaten hebt. Ideaal voor bij de borrel of een high tea. Je kunt de mini quiches natuurlijk ook groter maken zodat je het als voorgerecht kunt serveren. Met een lekkere salade erbij maak je er een vegetarisch hoofdgerecht van.




Deze ingrediënten heb je nodig
150 gram bladspinazie
100 gram feta
1 teentje knoflook
1 sjalotje (fijngesnipperd)
olijfolie
1 pakje bladerdeeg bladerdeeg
1 ei
110 ml slagroom
1 tl gedroogde oregano
1 eetlepel sesamzaadjes
peper en zout

Zo maak je het
Verwarm als eerst de oven voor op 200 graden en vet een cupcake vorm in met olijfolie. Leg de bladerdeegplakjes uit en steek de cirkels van de cupcake vormpjes aan de binnenkant zodat de vormpjes gevuld zijn met bladerdeeg. Doe dit bij alle vormpjes. Klop daarna een ei los en voeg de slagroom toe. Breng het op smaak met peper, zout en oregano.

Fruit het fijngesnipperde sjalotje met de knoflook in een koekenpan met een scheut olijfolie aan. Voeg de bladspinazie toe en bak dit kort mee totdat deze geslonken is. Doe dit mengsel in een vergiet en laat het uitlekken en afkoelen. Verbrokkel intussen de feta en meng dit door het spinazie mengsel. Verdeel dit over de bodems van de vormpjes en voeg over iedere mini quiches 1 eetlepel van het slagroom mengsel.

quiche recept

Bak de mini quiches in 30 tot 35 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Haal de quiches daarna uit de vormpjes en laat ze afkoelen. Besprenkel de quiches met een klein beetje sesamzaadjes. Serveer ze warm of koud.

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

eet smakelijk

Mini quiches met spinazie en feta


By
Published:
Total time:
Calories per serving:
Fat per serving:

Ingredients: Thinly-sliced 150 gram bladspinazie 100 gram feta 1 teentje knoflook 1 sjalotje (fijngesnipperd) olijfolie 1 pakje bladerdeeg bladerdeeg 1 ei 110 ml slagroom 1 tl gedroogde oregano 1 eetlepel sesamzaadjes peper en zout
Price: 11

Directions:
Verwarm als eerst de oven voor op 200 graden en vet een cupcake vorm in met olijfolie. Leg de bladerdeegplakjes uit en steek de cirkels van de cupcake vormpjes aan de binnenkant zodat de vormpjes gevuld zijn met bladerdeeg. Doe dit bij alle vormpjes. Klop daarna een ei los en voeg de slagroom toe. Breng het op smaak met peper, zout en oregano. Fruit het fijngesnipperde sjalotje met de knoflook in een koekenpan met een scheut olijfolie aan. Voeg de bladspinazie toe en bak dit kort mee totdat deze geslonken is. Doe dit mengsel in een vergiet en laat het uitlekken en afkoelen. Verbrokkel intussen de feta en meng dit door het spinazie mengsel. Verdeel dit over de bodems van de vormpjes en voeg over iedere mini quiches 1 eetlepel van het slagroom mengsel. ...

30 jaar, oprichter van Lekkeremaaltijd.nl Kim staat graag in de keuken en heeft een voorliefde voor Azië. Ik ben ook gek op fotograferen. Zodra ik uit bed stap denk ik aan eten. Op mijn website vul ik de bladzijden met mijn culinaire avonturen. Het liefst iedere dag iets nieuws. Een recept, een video of een hotspot die ik heb bezocht. Je zou dus kunnen zeggen dat ik gek ben op food en alles daar omheen.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet opgeslagen of gedeeld met derden. *