mexicaanse fajitas met kip

Mexicaanse fajitas met kip

Maak je zelf wel eens Mexicaanse fajitas met kip? Lekker kruidig en boordevol smaak, zowel warm als koud te nuttigen. De frisse groentes met kruidige kip en een dressing met zure room maken dit tot een smaaksensatie!


De kip maak je klaar op z’n Mexicaans, serveer het met verse groente en een dressing. Zo combineer je verschillende smaken en bites. Ik gebruik vaak ijsbergsla omdat deze van zichzelf ook een lekkere bite hebben. Als je niet zo gek bekt op kip dan kun je ook prima varkensvlees of rundvlees gebruiken. Ay caramba!
Deze ingrediënten heb je nodig
2 stukken kipfilet
4 torilla wraps
1 paprika, in reepjes
100 gram ijsbergsla, in reepjes
2 tomaten, in blokjes gesneden
1 (rode) ui, fijngesnipperd
100 ml zure room
olijfolie
snufje komijn
1 eetlepel paprikapoeder
1 bosje koriander, fijngehakt

Zo maak je het
Fruit de (rode) ui ringen aan in een koekenpan met een scheut olijfolie. Kruid de kipfilet reepjes met komijn, paprikapoeder, zout en een beetje peper. Voeg deze bij de gefruite ui en bak deze enkele minuten mee. Voeg vervolgens de gesneden paprika toe en bak deze ook enkele minuten mee.

mexicaanse fajitas

Verwarm de wraps intussen volgens de verpakking in de oven. Ik maak ze zelf altijd in een droge koekenpan warm. In de magnetron worden ze vaak te hard, en dat is niet lekker. Verdeel de zure room over de wraps en leg hier ijsbergsla en tomatenblokjes op. Schep de kipfilet reepjes en de groente erop. Leg er als garnering een beetje koriander op en snijd de wraps doormidden.

Ik kwam per toeval op een leuke website waar ik dit recept ook wel eens tegenkomen. Schijnt dus vrij populair te zijn, deze kun je bestellen bij de bekende maaltijdboxen, maar je kunt de ze ook vergelijken op bijvoorbeeld de website van Beste foodboxen.

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

eet smakelijk

Mexicaanse fajitas met kip


By
Published:
Total time:
Calories per serving:
Fat per serving:

Ingredients: Thinly-sliced 2 stukken kipfilet 4 torilla wraps 1 paprika, in reepjes 100 gram ijsbergsla, in reepjes 2 tomaten, in blokjes gesneden 1 (rode) ui, fijngesnipperd 100 ml zure room olijfolie snufje komijn 1 eetlepel paprikapoeder 1 bosje koriander, fijngehakt
Price: 11

Directions:
Fruit de (rode) ui ringen aan in een koekenpan met een scheut olijfolie. Kruid de kipfilet reepjes met komijn, paprikapoeder, zout en een beetje peper. Voeg deze bij de gefruite ui en bak deze enkele minuten mee. Voeg vervolgens de gesneden paprika toe en bak deze ook enkele minuten mee. Verwarm de wraps intussen volgens de verpakking in de oven. Ik maak ze zelf altijd in een droge koekenpan warm. In de magnetron worden ze vaak te hard, en dat is niet lekker. Verdeel de zure room over de wraps en leg hier ijsbergsla en tomatenblokjes op. Schep de kipfilet reepjes en de groente erop. Leg er als garnering een beetje koriander op en snijd de wraps doormidden. ...

30 jaar, oprichter van Lekkeremaaltijd.nl Kim staat graag in de keuken en heeft een voorliefde voor Azië. Ik ben ook gek op fotograferen. Zodra ik uit bed stap denk ik aan eten. Op mijn website vul ik de bladzijden met mijn culinaire avonturen. Het liefst iedere dag iets nieuws. Een recept, een video of een hotspot die ik heb bezocht. Je zou dus kunnen zeggen dat ik gek ben op food en alles daar omheen.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet opgeslagen of gedeeld met derden. *