Hoewel onze website vol staat met lekkere en gezonde recepten snackt iedereen wel eens buiten de deur. In 2017 hebben meerdere grote Amerikaanse ketens een vestiging in Nederland geopend. Sinds afgelopen jaar kan je dan ook snacken bij; Dunkin’ Donuts, Five Guys, Taco Bell en de Pizza Hut. De komst van nieuwe fastfoodconcepten is opmerkelijk, Nederlanders kiezen namelijk steeds vaker voor gezond en ambachtelijk bereid eten.

Nieuwe fastfoodconcepten

In de zomer van 2017 opende de Amerikaanse fastfoodketen Dunkin’ Donuts haar eerste filiaal in Amsterdam. Dunkin’ Donuts is een van de grootste fastfoodketens ter wereld en is groot geworden met Donuts in alle mogelijke vormen, kleuren en smaken. De winkel in Amsterdam was al snel een groot succes, Nederlanders waren bereid om uren in de rij te staan voor een snack.

Daarnaast opende ook de fastfoodketens Taco Bell en Five Guys vestigingen in Nederland. Bij Taco Bell kan je terecht voor Mexicaanse snacks zoals wraps, nacho’s en uiteraard taco’s. Persoonlijk vinden wij Taco Bell beter dan McDonalds maar toch bereiden wij onze Mexicaanse gerechten liever zelf.

Nederlanders kiezen steeds vaker voor gezond

De stijging van het aantal nieuwe fastfoodketens in Nederland is opmerkelijk. In 2016 zakte de omzet van McDonald’s in Nederland doordat steeds meer mensen de voorkeur hebben voor bewuster snacken. Zo groeide het aantal ambachtelijke burgerzaken zoals Burgermeester en de Burgerbar en groeide gezonde fastfoodketens zoals SLA in Nederland snel. Ook verruilden veel Nederlanders Thuisbezorgd voor concepten als Uber Eats en Deliveroo die over het algemeen gezonder eten aanbieden dan de pizza’s van Thuisbezorgd.

Ondanks deze trend geloven de grote Amerikaanse fastfoodketens in het snackgedrag van Hollanders. Daarnaast blijken fastfoodconcepten met koffie en zoetigheden aan te slaan. In 2018 worden er namelijk nog meer Dunkin’ Donuts zaken geopend en koffieketen Starbucks is inmiddels de nummer 3 fastfoodketen ter wereld.

Het duurt dus waarschijnlijk niet lang meer of ook jij kan een taco of donut gaan eten bij een nieuw Amerikaanse keten in Nederland.

5/5 (1)

Beoordeling