spaghetti vongole

Spaghetti Vongole

Spaghetti Vongole is een welbekend gerecht in Italië. Dit klassieke Italiaanse gerecht komt regelmatig op tafel tijdens een lekkere vakantie. Ik at dit aan het Gardameer onder het genot van een goed glas rode wijn.


Ik denk dat iedereen dit wel eens heeft gegeten tijdens een verblijf in het mooie Italië. Dit gerecht staat dan ook bij bijna alle restaurants op de kaart. Dit pasta recept is op basis van venusschelpen, spaghetti alle Vongole of zoals de Italianen het kennen “Spaghetti con le Vongole”. Traditioneel wordt het gemaakt met als basis witte wijn of bianco.
Deze ingrediënten heb je nodig
1 kilo venusschelpen, gespoeld
250 gram (volkoren) spaghettini
3 sjalotjes, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
1 chilipeper, ontpit en fijngesnipperd
2 eetlepels olie
2 eetlepels peterselie, fijngehakt
snufje peper en zout
olijfolie

Zo maak je het
Kook de spaghetti gaar volgens de verpakking. Zet een andere pan op het vuur en stoof hierin de knoflook samen met de chilipeper en de sjalotjes aan in een flinke scheut olijfolie. Voeg de venusschelpen toe en dek de pan af. Laat het enkele minuten garen.

lekkere pasta recepten

Giet vervolgens de spaghetti af en meng het met de schelpen. Kruid het met een snufje peper en zout naar smaak. En dat was alles, helemaal niet ingewikkeld om te maken, maar heel erg lekker!

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

eet smakelijk

Spaghetti Vongole


By
Published:
Total time:
Calories per serving:
Fat per serving:

Ingredients: Thinly-sliced 1 kilo venusschelpen, gespoeld 250 gram (volkoren) spaghettini 3 sjalotjes, fijngesnipperd 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd 1 chilipeper, ontpit en fijngesnipperd 2 eetlepels olie 2 eetlepels peterselie, fijngehakt snufje peper en zout olijfolie
Price: 9

Directions:
Kook de spaghetti gaar volgens de verpakking. Zet een andere pan op het vuur en stoof hierin de knoflook samen met de chilipeper en de sjalotjes aan in een flinke scheut olijfolie. Voeg de venusschelpen toe en dek de pan af. Laat het enkele minuten garen. ...

30 jaar, oprichter van Lekkeremaaltijd.nl Kim staat graag in de keuken en heeft een voorliefde voor Azië. Ik ben ook gek op fotograferen. Zodra ik uit bed stap denk ik aan eten. Op mijn website vul ik de bladzijden met mijn culinaire avonturen. Het liefst iedere dag iets nieuws. Een recept, een video of een hotspot die ik heb bezocht. Je zou dus kunnen zeggen dat ik gek ben op food en alles daar omheen.

2 Reacties

  1. Ben heel benieuwd hoe dit recept smaakt met die schelpjes! Zeker eens de moeite waard om te proberen : ) Ben altijd wel in voor nieuwe dingen! Ga zeker meer recepten van je proberen Kim!

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet opgeslagen of gedeeld met derden. *