bokkepootjes taart

Bokkenpootjes koekjes taart

Wat is er nou lekkerder dan een taart van koekjes? Dit bokkepootjes koekjes taart zal vast in de smaak vallen! Lekkeremaaltijd is vandaag precies een halfjaar oud, tijd voor een feestje dus!

Bij iets feestelijks hoort iets lekkers, en ik vind meestal wel iets om te vieren. Zelfs na de grote hoeveelheid lekkers die wij tijdens de kerstdagen hebben gegeten. Dit recept kreeg ik van een collega, ik heb ‘m alleen zelf wel iets aangepast. Ik kan er eigenlijk maar een ding over zeggen.. Hij is verrukkelijk!

Deze ingrediënten heb je nodig
2 pakken bokkepootjes
0,5 liter slagroom
1 rol biscuitjes
1 kopje advocaat klontje boter
2 zakjes klopfix
2 zakjes vanillesuiker
ronde taartvorm bedekt met bakpapier

Zo maak je het
Maak als eerst de taartbodem. Deze keer had ik niet zoveel zin om deze zelf te maken dus heb ik een bodemmix gekocht en met 50 gram gesmolten boter klaargemaakt. Je kunt zelf ook de koekjes verkruimelen en deze mengen met de boter. Enfin, zorg voor een mooie gladde bodem. Breek daarna bokkenpootjes door de helft en plak deze langs de rand van het bakblik. Je kunt ze enigszins vastzetten door ze een klein beetje in de taartbodem te drukken. Mix vervolgens de slagroom met het pakje melk en klop het totdat het een stevige massa is geworden. taart van bokkepootjes Giet de helft van dit mengsel op de bodem en bekleed dit laagje daarna met gehalveerde bokkenpootjes. Giet daar de andere helft van het mengsel overheen en strijk het glad. Verkruimel het andere deel van de bokkenpootjes en verspreid dit over de bovenkant van de taart. Versier de taart tot slot met de overgebleven stukjes bokkenpootjes. Laat de taart tenminste een uur in de koelkast rusten zodat het op kan stijven.

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

eet smakelijk

Bokkepootjes taart


By
Published:
Total time:
Calories per serving:
Fat per serving:

Ingredients: Thinly-sliced 2 pakken bokkepootjes 0,5 liter slagroom 1 rol biscuitjes 1 kopje advocaat klontje boter 2 zakjes klopfix 2 zakjes vanillesuiker ronde taartvorm bedekt met bakpapier
Price: 8

Directions:
Maak als eerst de taartbodem. Deze keer had ik niet zoveel zin om deze zelf te maken dus heb ik een bodemmix gekocht en met 50 gram gesmolten boter klaargemaakt. Je kunt zelf ook de koekjes verkruimelen en deze mengen met de boter. Enfin, zorg voor een mooie gladde bodem. Breek daarna bokkenpootjes door de helft en plak deze langs de rand van het bakblik. Je kunt ze enigszins vastzetten door ze een klein beetje in de taartbodem te drukken. Mix vervolgens de slagroom met het pakje melk en klop het totdat het een stevige massa is geworden. ...

30 jaar, oprichter van Lekkeremaaltijd.nl Kim staat graag in de keuken en heeft een voorliefde voor Azië. Ik ben ook gek op fotograferen. Zodra ik uit bed stap denk ik aan eten. Op mijn website vul ik de bladzijden met mijn culinaire avonturen. Het liefst iedere dag iets nieuws. Een recept, een video of een hotspot die ik heb bezocht. Je zou dus kunnen zeggen dat ik gek ben op food en alles daar omheen.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet opgeslagen of gedeeld met derden. *