Dit zoete paprika met ricottabroccoli recept heb ik onlangs gemaakt en is geïnspireerd op een Pascale Naessens recept. Ik heb er wel mijn eigen draai aan gegeven. Januari staat voor mij in het teken van veel groente, zo ook bij dit recept!


Door het toevoegen van meer groente is dit recept koolhydraatarm. De lekkere puree van jonge erwtjes en broccoli maken dit tot een volwaardige maaltijd. Mede hierdoor geeft het een vol gevoel en door de diverse texturen en afwisselende smaken een heerlijk gerecht om te maken!
Deze ingrediënten heb je nodig voor twee paprika’s
2 zoete punt paprika’s
1 broccoli, in roosjes gesneden
1 chilipeper, zaadjes verwijderd en fijngehakt
250 gram ricotta
2 lente uitjes, in ringetjes
1 geperst knoflook teentje
1 eetlepel pijnboompitjes
350 gram diepvrieserwtjes
1 theelepel gedroogde tijm
2 theelepels citroensap (meer naar eigen smaak)
5 muntblaadjes
grof gemalen peper en (himalaya) zout

Zo maak je het
Breng een pan water aan de kook en kook de broccoli roosjes 5 minuten aan. Giet ze daarna af en laat ze een tijdje uitlekken. De helft van de roosjes heb je nodig voor de puree, de andere helft voor de paprika’s. Rooster de pijnboompitten kort in een koekenpan. Verwarm daarna de oven voor op 180 graden.

Snijd de muntpaprika’s in de lengte doormidden en verwijder de zaden en zaadlijsten. Laat het steeltje zitten! Hak vervolgens de ene helft van de broccoli roosjes grof. Meng de ricotta met de lente uitjes, chilipeper, tijm, knoflook, zwarte peper en (himalaya) zout door elkaar en voeg de broccoli en pijnboompitten toe. Meng het geheel goed door elkaar.

lekker paprika recept

Vet een ovenschaal in met roomboter of een scheutje olijfolie. Vul de paprika’s met de vulling en leg ze in de ovenschaal. Plaats de ovenschaal vervolgens in de oven en laat het ongeveer 30 minuten staan. Intussen breng je opnieuw een pan water aan de kook en kook je de erwtjes in 5 munten klaar. Voeg de andere helft van de broccoli toe en laat het 2 minuten zacht koken. Giet het daarna af en laat het geheel goed uitlekken.

Voeg naar smaak citroensap, peper en (himalaya) zout toe en mix het met een staafmixer. Schep de fijngehakte munt blaadjes onder en je kunt aan tafel!

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

eet smakelijk

5/5 (2)

Beoordeling