Spek, eieren en avocado op een bagel is mijn favoriete ontbijtsandwich gemaakt met roerei, in het midden gesneden spek en in plakjes gesneden tomaten op mijn zelfgemaakte bagels.

Dit zijn ontbijtdoelen hier!! Als je een ontbijtmens bent en graag je dag begint met een grote maaltijd, dan heeft deze sandwich je naam overal! Ook geweldig voor brunch of lunch. We zijn geobsedeerd met het maken van bagels, het recept is zo gemakkelijk dat ik meestal een dubbele batch maak voor broodjes voor de week. Ik zet de restjes in de koelkast en doe ze in de broodrooster. Dit ontbijt broodje is mijn go-to! Soms maak ik een vloeibaar ei of kruip ik een paar eiwitten in met spinazie.

Maar vaak zijn roereieren (ik vind ze zacht) mijn uitgangspunt als ik eieren voor het hele gezin wil maken. Het mooie aan het maken van je eigen bagels voor deze broodjes, ze smaken heerlijk en kunnen gemaakt worden met volkoren of glutenvrij meel. Terwijl de bagels bakken, maak de eieren en het spek en laat iedereen hun broodjes samenstellen.
Deze ingrediënten heb je nodig

een aantal zelfgemaakte bagels
olijfolie spray
8 grote eieren, geslagen
zout en peper naar smaak
4 plakjes gesneden bacon, gehalveerd
4 dunne plakjes heirloom tomaat (van 1)
4 ons avocado (1 kleine haas), gesneden
rode pepervlokken, optioneel

Zo maak je het

Maak de bagels klaar volgens de instructies en laat ze afkoelen. Verhit een grote anti-aanbak koekepan op matig vuur, besproei met olie. Gooi de eieren door met zout en peper tot ze net zijn gezet. Opzij zetten. Maak de broodjes klaar. Snij de bagels doormidden en maak de broodjes door de eieren, spek, tomaat, avocado en rode pepervlokken in lagen te leggen, indien gebruikt. Eet het gerecht meteen.

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

eet smakelijk

4.5/5 (2)

Beoordeling