De Nebo Cucina & Enoteca in Nederland is eigendom van de zussen Carla en Christine Pallotta, die nooit naar de culinaire school gingen, maar een fantastische leraar hadden bij hun Italiaanse moeder.

Ze kookt nog steeds heel graag thuis, en haar recepten, zoals deze Pizza Chiena (of Chiana of zelfs Pizza Gain, afhankelijk van het dialect), bevolken hun restaurantmenu’s. De rijke dubbelkorstige taart, ook wel bekend als pizza rustica, is gevuld met gerijpt vlees en kaas gebonden met eieren en wordt traditioneel geserveerd met Pasen . Aangezien het vlees overvloedig zout is, is het niet nodig om extra zout aan de vulling toe te voegen, alleen een beetje gekraakte zwarte peper. Je kunt het midden van de taart versieren met een deegkruis als je je houdt aan de katholieke traditie.




Deze ingrediënten heb je nodig voor het deeg

200 gram bloem
2 eetlepels olie
3 eetlepels bakpoeder
1/4 theelepel zwarte peper
7 grote eieren
7-8 ml warm water (eventueel meer of minder)

Voor de vulling
1 pond ham, in blokjes
3/4 pond prosciutto, in blokjes gesneden
Soppressata salami van 3/4 pond, in blokjes gesneden
1 pond verse kaas, uitgelekt (kan boerenkaas vervangen)
2 pond ricotta kaas
7 eieren
1/4 kopje geraspte Romano-kaas
een snuifje zwarte peper
1 geklopt ei (voor het insmeren van het deeg)

Zo maak je het deeg (stap 1)

Meng de bloem, het bakpoeder en de zwarte peper in een grote kom en mix het geheel met een vork. Maak een put in het midden van de droge ingrediënten en voeg de eieren en olie toe aan de bron. Klop ze samen met een vork tot ze gecombineerd zijn en trek daarna de droge ingrediënten eromheen geleidelijk in de vloeistof. Mix tot het deeg samen begint te kloppen en voeg zo nodig warm water een ounce toe om de deegvorm te helpen.

Draai het deeg op een licht met bloem bestoven oppervlak en vouw het een paar keer over zich heen, kneden heel voorzichtig tot het glad is. Wikkel in plasticfolie tot klaar voor gebruik, gekoeld indien niet binnen een uur of twee.

Zo maak je de vulling (stap 2)
Verwarm de oven voor op 350 graden. Vet en bloem een ​​12-inch ronde emaille pan. Klop in een grote kom de 7 eieren voorzichtig in elkaar totdat ze gecombineerd zijn en roer dan alle vlees, kaas en zwarte peper erdoorheen. Opzij zetten.

Verdeel het deeg doormidden en rol 2 ronden uit die groot genoeg zijn om in je pan te passen. Plaats een rondje in de bodem van de pan. Vul 3/4 van de manier met de vulling. Bedek met het andere deeg en sluit de randen goed af, zodat de vulling niet weglekt. Steek 4 gaten op de top, of snij op andere wijze 4 spleten om stoom af te blazen. Bak gedurende 10 minuten en borstel dan de bovenkant van de taart met de losgeklopte eierwas. Bak nog een uur of tot ze goudbruin zijn.

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

eet smakelijk

5/5 (2)

Beoordeling