Deze heerlijke salade met mozzarella perzik en serranoham is makkelijk te maken en staat binnen vijf minuten op tafel. De heerlijke combinatie van de ingrediënten maakt het tot een geweldig geheel. Heerlijk zomers gerecht met heel veel mooie kleuren.

Het allerleukste aan zomer, naast vakantie, lange avonden en strand, is misschien wel fruit. De afgelopen maand heb ik dan ook genoten van allerlei lekkere fruitsoorten, van aardbei tot perzik. Met deze vrucht maakte ik al vaker een lekkere salade (heerlijk in combinatie met een vers gebakken naan brood), en vandaag dit recept. Ideaal als lunch of als maaltijdsalade.
Deze ingrediënten heb je nodig
1 bolletje mozzarella
½ blik halve perziken
3 plakken serranoham
rucola of eventueel veldsla
pijnboompitjes of eventueel walnoten
peper
zout
olijfolie

Zo maak je het
Voor deze heerlijke salade pak je een grote kom. Was de rucola of de veldsla en doe deze in de kom. Snij de halve perziken in blokjes en voeg deze aan de sla toe. Snij nu de plakken serranoham in kleine reepjes en scheur de mozzarellabol in stukjes en voeg dit toe. Na smaak toevoegen peper en zout en druppel hierover de olijfolie. Om het geheel af te maken voeg nu de pijnboompitje of de walnoten toe. En klaar is je gerecht. Zie binnen 5 minuten klaar.

lekkere salade

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

 

eet smakelijk

5/5 (1)

Beoordeling