pittige buffalo wings

Pittige buffalo chicken wings

Het perfecte hapje om het weekend mee te beginnen zijn volgens mij pittige buffalo chicken wings. Het liefst uit de oven, en zoals het hoort met een bakje tomaten ketchup erbij om in te dippen. Mjammie!

Veel Amerikaanser kan het haast niet. Net als spare ribs uit de oven kun je deze pittige buffalo chicken wings lekker met je handen eten. Het kluiven kan beginnen! Ik ben echt gek op kip, en je kunt er eindeloos mee variëren. Als ik op de markt rondloop om inspiratie op te doen, of om verse ingrediënten te kopen dan gaat mijn neus vaak richting de kippenboer. Die kruiden zijn altijd zo lekker! Meestal neem ik een kippenpoot of chicken wings mee. Maar je kunt ze ook zelf maken natuurlijk.

De truc zit ‘m echter in de bereiding. Het vlees moet als het ware loskomen van het bot. Dan heb je de perfecte chicken wing. Ik heb deze buffalo chicken wings gemaakt met gesmolten roomboter. Je kunt ook olijfolie gebruiken. Ze horen pikant te zijn, daar heb ik tabasco voor gebruikt. Je moet zelf de hoeveelheid bepalen, ik gebruik meestal veel omdat ik graag pittig eet. De tomatenketchup zorgt voor verlichting, vergeet deze er niet bij te zetten! Laat de vrijdagavond maar alvast beginnen!
Deze ingrediënten heb je nodig
6 chicken wings
25 gram gesmolten roomboter
50 gram ketchup + 100 gram ketchup voor de dip
2 tl worcestershiresaus
2 tl tabasco
1 knoflook teentje
sap halve citroen
zout

Zo maak je het
Bereid als eerst de marinade door de gesmolten roomboter met de worcestershiresaus, tabasco en 50 gram ketchup door elkaar te mengen. Voorzichtig met de tabasco, hoe meer je hiervan gebruikt hoe pittiger de wings worden! Pers boven de marinade het sap van een halve citroen en voeg een knoflook teentje toe bij de marinade. Breng het geheel op smaak met een snufje zout.

Verdeel de marinade over je chicken wings aan beide kanten en laat het minimaal 30 minuten staan zodat de marinade in de wings trekt. Nog beter is het om dit de dag ervoor te doen. Bij marineren geldt, hoe langer hoe beter.

buffalo wings

Verwarm de oven op 200 graden en leg de buffalo wings op de bakplaat met bakpapier. Gaar ze in 40 minuten en draai ze vervolgens na 20 minuten nog een keertje om. Serveer de buffalo chicken wings met een bakje ketchup. Fijn weekend!

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

eet smakelijk

Pittige buffalo chicken wings


By
Published:
Total time:
Calories per serving:
Fat per serving:

Ingredients: Thinly-sliced 6 chicken wings 25 gram gesmolten roomboter 50 gram ketchup + 100 gram ketchup voor de dip 2 tl worcestershiresaus 2 tl tabasco 1 knoflook teentje sap halve citroen zout
Price: 8

Directions:
Bereid als eerst de marinade door de gesmolten roomboter met de worcestershiresaus, tabasco en 50 gram ketchup door elkaar te mengen. Voorzichtig met de tabasco, hoe meer je hiervan gebruikt hoe pittiger de wings worden! Pers boven de marinade het sap van een halve citroen en voeg een knoflook teentje toe bij de marinade. Breng het geheel op smaak met een snufje zout. Verdeel de marinade over je chicken wings aan beide kanten en laat het minimaal 30 minuten staan zodat de marinade in de wings trekt. Nog beter is het om dit de dag ervoor te doen. Bij marineren geldt, hoe langer hoe beter. ...

30 jaar, oprichter van Lekkeremaaltijd.nl Kim staat graag in de keuken en heeft een voorliefde voor Azië. Ik ben ook gek op fotograferen. Zodra ik uit bed stap denk ik aan eten. Op mijn website vul ik de bladzijden met mijn culinaire avonturen. Het liefst iedere dag iets nieuws. Een recept, een video of een hotspot die ik heb bezocht. Je zou dus kunnen zeggen dat ik gek ben op food en alles daar omheen.

6 Reacties

  1. Lekker! Ik hou erg van kip en kluiven! Ik ga dit zeker een keertje kijken

  2. Jammie, dit ziet er zooo lekker uit! De ideale fingerfood maaltijd voor in het weekend :)

  3. Wauw dit ziet er heerlijk uit! Ik ga het straks aan mijn man laten zien, ik denk dat hij dit wel lekker vind om te proberen volgend weekend :D

  4. Heerlijk ziet het eruit! Ik ben niet zo van het pittige, maar dan zou ik die tabasco gewoon achterwege laten :).

  5. Ziet er heerlijk uit. Volgens mij mag ik dit ook wel hebben (glutenvrij eten), ik ga even op onderzoek uit, het is namelijk net nieuw voor mij dat ik dit heb gehoord.

  6. Ik ben groot fan van chicken wings, dus deze variant zou ik graag eens testen!

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet opgeslagen of gedeeld met derden. *