Spareribs uit de oven zijn een heerlijke verassing om op tafel te zetten, zowel als tapas als vlees bij het hoofdgerecht. Ik heb ze hiervoor nog niet eerder zelf klaar gemaakt. Stiekem ben ik wel altijd een groot liefhebster geweest van spareribs. Ik ben er gek op mits ze goed bereid zijn, het liefst dat het vlees eraf valt zodra je ernaar kijkt. Je kunt spareribs klaarmaken in een pan, maar uit de oven vind ik ze zelf het lekkerst.
Je kunt ze natuurlijk ook lekker lang laten sudderen of op de barbecue klaarmaken. Bij het maken van spareribs is het van belang dat je er tijd voor neemt. Ze zijn echter niet overal te krijgen, bijna altijd zijn ze voorverpakt en zelfs al voor gegaard. Ik heb bij de Makro verse spareribs gekocht, naturel natuurlijk, want ik wil ze zelf bereiden. Het bereiden van spareribs is niet moeilijk. Wil je ze op de barbecue leggen dan zou ik ze wel even voorgaren in de oven.

Deze ingrediënten heb je nodig
1 kilo naturel spareribs
50 ml ketjap
2 gehakte knoflook teentjes
1 citroen
2 el bruine suiker
2 el tomaten puree
1 el mosterd
1 el paprikapoeder
2 el olijfolie
zout

Zo maak je het
Verwijder als eerste het vlies van je spareribs. Dit witte vliesje kun je er makkelijk aftrekken. Kijk anders even op Youtube hoe je dit het beste kunt doen. Spoel ze daarna goed af onder de kraan en maak je spareribs droog met een vel keukenpapier.

Daarna ga je de marinade maken door alle bovenstaande ingrediënten door elkaar te mengen in een grote kom. Breng het op smaak met een snufje zout. Smeer vervolgens de spareribs in met de marinade en leg ze op een bord. Dek het bord vervolgens af en laat het tenminste één uur intrekken. Je kunt de marinade ook een dag van tevoren maken en het een nacht in de koelkast laten trekken. De marinade die je niet hebt gebruikt zet je even apart.

verwarm dan de oven voor op 140 graden en de leg de spareribs met de holle kant naar beneden op de bakplaat met bakpapier. Giet een glaasje water op de bakplaat, dat zorgt ervoor dat het gaat stomen. De ribs dek je af met aluminiumfolie en gaar ze ongeveer één uur op 140 graden. Na dat uur verhoog je de temperatuur naar 170 graden en laat je ze opnieuw één uur liggen. In de tussentijd kun je ze nogmaals met de resterende marinade insmeren.

spareribs uit de oven

Haal daarna het aluminiumfolie van je ribs en bestrijk ze opnieuw met een beetje marinade, gaar ze vervolgens nog 30 minuten. Dit zorgt voor een lekkere knapperige bite.

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

eet smakelijk

5/5 (2)

Beoordeling