Blue Sakura in Enschede is zoals de naam misschien al doet vermoeden een sushi restaurant. In Enschede zitten er vandaag de dag meerdere en naast Tao kom ik ook regelmatig bij Blue Sakura. Naast hun restaurant in Enschede zit er ook eentje in Zwolle, hier ben ik nog niet eerder geweest! Het is een “all you can eat” restaurant. Voor € 23,80 kun je hier van maandag tot woensdag onbeperkt sushi eten. Het tarief voor donderdag tot en met zondag is € 25,80.
Omdat het gisteren heerlijk weer was hebben we, onder het genot van een smakelijke radler op het terras gezeten en genoten van het enorme aanbod sushi en aanverwanten. In totaal heb je de keuze uit meer dan 100 traditionele Japanse gerechten. Je kunt van mij aannemen dat er meer op de kaart staat dan dat je kunt eten. Binnen in het restaurant is de inrichting sfeervol met prettige verlichting. Op het terras was het gezellig druk. Gisteren was het onverwacht erg druk, de bediening bleef echter zeer klantvriendelijk. Soms duurder het wat langer voordat je bestelde gerechtjes op tafel kwamen, maar ach, je gaat hier ook niet naartoe om “even snel iets te eten”.

tempura garnalen

Bij Blue Sakura bestel je gerechten via een tablet. Ook kun je drinken en toetjes bestellen via deze tablet. Wij vonden dat allebei erg gemakkelijk, zo hoef je niet steeds de aandacht proberen te trekken van obers. Je kunt rustig kijken wat je graag wilt eten en dat bestel je. Per persoon kun je maximaal vijf gerechten bestellen. Wanneer je wat lekkers hebt uitgezocht bestel je het en zet je de tablet weer weg. Als je niet precies weet wat je kunt bestellen kun je op de info knop drukken, dan krijg je een omschrijving van het gerecht. De Japanse keuken kun je op deze manier op een toegankelijke manier leren kennen.

Wat ons betreft verdient dit restaurant een vermelding, wij komen er vaak en vinden dit één van de betere restaurants in Enschede. Je kunt hier goed merken dat de liefde voor de Japanse keuken groot is en dat het eindproduct met zorg voor je wordt gemaakt. Als je net zoals ons gek bent op sushi dan ben je hier aan het juiste adres!

5/5 (1)

Beoordeling