zelf gehaktballen maken

Zelf gehaktballen maken

Zelf gehaktballen maken is eigenlijk een klusje van niks, maar zo lekker! Je kunt ze kant en klaar kopen, maar ze smaken stukken beter wanneer je ze helemaal zelf maakt. Van verse en pure ingrediënten. Je weet dan precies wat er in de gehaktbal zit en ze zijn minder zout. Die enkele keer dat je een gehaktbal bij de slager koopt merk je dat er teveel zout, en teveel meel zin zit. Ik maak zelf vaak meerdere gehaktballen, je kunt ze namelijk de volgende dag prima op een boterham doen als lekkere lunch. Altijd handig!
Deze ingrediënten heb je nodig
1 fijngesneden ui
500 gram rundergehakt
1 ei
1 theelepel nootmuskaat
paneermeel
2 el zoete ketjap
1 el dijon mosterd
peper en zout
2 eetlepels paneermeel
roomboter

Zo maak je het
Pak een grote kom en leg het gehakt er in. Voeg nu het ui, ei, nootmuskaat, ketjap en mosterd toe en kneed deze ingrediënten goed door elkaar en breng het op smaak met peper en zout. Je mag best een redelijke hoeveelheid peper en zout toevoegen om het smaak te geven. Als het mengsel erg vochtig aanvoelt kun je een klein beetje paneermeel toevoegen, niet teveel want dan kunnen de gehaktballen uit elkaar vallen tijden het bakken.

Pak een redelijke hand vol van het mengsel en druk het goed aan, maak er dan een balletje van. Dit doe je net zolang totdat alle gehakt op is. Daarna pak je een bord en hier strooi je paneermeel op. Rol de gehaktballen er daarna doorheen totdat het goed aan de bal heeft gehecht.

gehaktballen bakken

Verhit daarna een pan op middelmatig vuur en voeg een flinke blok roomboter toe. Je kunt de ballen in de pan leggen op het moment dat de boter bruin begint te worden. Laat de ballen bruin worden en draai deze regelmatig om totdat het in z’n geheel bruin gebakken is. Bak het daarna ongeveer 20 minuten op middelhoog vuur totdat ze gaar zijn, draai ze regelmatig zodat ze gelijkmatig bruin worden.

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

eet smakelijk

Zelf gehaktballen maken


By
Published:
Total time:
Calories per serving:
Fat per serving:

Ingredients: Thinly-sliced 1 fijngesneden ui 500 gram rundergehakt 1 ei 1 theelepel nootmuskaat paneermeel 2 el zoete ketjap 1 el dijon mosterd peper en zout 2 eetlepels paneermeel roomboter
Price: 10

Directions:
Pak een grote kom en leg het gehakt er in. Voeg nu het ui, ei, nootmuskaat, ketjap en mosterd toe en kneed deze ingrediënten goed door elkaar en breng het op smaak met peper en zout. Je mag best een redelijke hoeveelheid peper en zout toevoegen om het smaak te geven. Als het mengsel erg vochtig aanvoelt kun je een klein beetje paneermeel toevoegen, niet teveel want dan kunnen de gehaktballen uit elkaar vallen tijden het bakken. Pak een redelijke hand vol van het mengsel en druk het goed aan, maak er dan een balletje van. Dit doe je net zolang totdat alle gehakt op is. Daarna pak je een bord en hier strooi je paneermeel op. Rol de gehaktballen er daarna doorheen totdat het goed aan de bal heeft gehecht. ...

30 jaar, oprichter van Lekkeremaaltijd.nl Kim staat graag in de keuken en heeft een voorliefde voor Azië. Ik ben ook gek op fotograferen. Zodra ik uit bed stap denk ik aan eten. Op mijn website vul ik de bladzijden met mijn culinaire avonturen. Het liefst iedere dag iets nieuws. Een recept, een video of een hotspot die ik heb bezocht. Je zou dus kunnen zeggen dat ik gek ben op food en alles daar omheen.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet opgeslagen of gedeeld met derden. *