Gehaktballetjes met kaas zijn ideaal om je tafelgasten voor te zetten tijdens een lekker tapas diner. In dit recept leg ik je uit hoe je zelf gehaktballen kunt maken.

In principe maak je precies hetzelfde gehaktmengsel om deze gehaktballetjes met kaas te maken. Deze keer maak je er alleen geen grote gehaktballen van maar kleine gehaktballetjes. En je voegt geraspte kaas toe om de balletjes een andere smaak te geven dan we gewend zijn bij gehaktballen.




Deze ingrediënten heb je nodig
1 fijngesneden ui
300 gram rundergehakt
1 ei
1 theelepel nootmuskaat
paneermeel
1 el zoete ketjap
1 el dijon mosterd
peper en zout
2 eetlepels paneermeel
roomboter
100 gram geraspte kaas
mayonaise

Zo maak je het
Pak een grote kom (bijvoorbeeld een slakom) en leg het gehakt er in. Voeg daarna het gesnipperde uitje, ei, geraspte kaas, nootmuskaat, mosterd en ketjap toe. Meng deze ingrediënten door elkaar totdat er een mooi mengsel ontstaat. Je kunt dit het beste met blote handen doen. Breng het daarna op smaak met zout en peper. Strooi er voldoende overheen zodat je smakelijke balletjes krijgt.

gehaktballetjes maken

Daarna pak je totdat het gehakt op is een klein beetje van het gehaktmengsel en hier rol je kleine balletjes van. Je kunt er ook voor kiezen om ze iets ‘platter’ te maken. Zo kun je ze sneller bakken. Verhit een braadpan op middelhoog vuur en voeg een blokje roomboter toe. Leg de kleine balletjes in de pan op het moment dat het boter bruin begint te worden. Bak ze daarna aan beide kanten in ongeveer 10 minuten goudbruin. Serveer de gehaktballetjes met kaas op een bord met een toef mayonaise en prikkers.

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

eet smakelijk

5/5 (1)

Beoordeling