ei pannenkoek

Ei pannenkoek met groente

Pannenkoeken kennen we allemaal. Maar wisten jullie dat er ook een heel leuk alternatief is voor de ‘gewone pannenkoek’? Je hebt misschien dit recept wel gezien waarin ik een recept beschrijf met pannenkoeken met zalm, wellicht hem je deze al uitgeprobeerd.

Hoe dan ook, met pannenkoeken kun je eindeloos variëren. Van zalm, tot de klassieker met champignons, spek en ui. In dit recept vertel ik je graag hoe je een eiwit bom kunt maken. Een pannenkoek van eieren met een kleine hoeveelheid groente.
Deze ingrediënten heb je nodig
2 eieren
ijsbergsla
cherry tomaatjes
peper en zout
roomboter

Zo maak je het
Pak een kommetje en klop hierin de twee eieren. Zet daarna een koekenpan op hoog vuur en voeg hier een klontje roomboter toe. Zodra het roomboter gesmolten is en donker begint te kleuren is de pan heet genoeg om het eimengsel in te gieten. Bak eerst de ene kant totdat het goudbruin is, vervolgens draai je de ei pannenkoek om en voeg je hier een snufje peper en zout aan toe.

Snij nu een paar cherrytomaatjes in kleine stukjes. Doe ditzelfde met een krop ijsbergsla. Als je ei pannenkoek aan beide kanten goudbruin is geworden laat je hem op een bord glijden. Garneer je ei pannenkoek met de cherrytomaatjes en ijsbergsla.

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

eet smakelijk

Ei pannenkoek met groente


By
Published:
Total time:
Calories per serving:
Fat per serving:

Ingredients: Thinly-sliced 2 eieren ijsbergsla cherry tomaatjes peper en zout roomboter
Price: 5

Directions:
Pak een kommetje en klop hierin de twee eieren. Zet daarna een koekenpan op hoog vuur en voeg hier een klontje roomboter toe. Zodra het roomboter gesmolten is en donker begint te kleuren is de pan heet genoeg om het eimengsel in te gieten. Bak eerst de ene kant totdat het goudbruin is, vervolgens draai je de ei pannenkoek om en voeg je hier een snufje peper en zout aan toe. Snij nu een paar cherrytomaatjes in kleine stukjes. Doe ditzelfde met een krop ijsbergsla. Als je ei pannenkoek aan beide kanten goudbruin is geworden laat je hem op een bord glijden. Garneer je ei pannenkoek met de cherrytomaatjes en ijsbergsla. ...

30 jaar, oprichter van Lekkeremaaltijd.nl Kim staat graag in de keuken en heeft een voorliefde voor Azië. Ik ben ook gek op fotograferen. Zodra ik uit bed stap denk ik aan eten. Op mijn website vul ik de bladzijden met mijn culinaire avonturen. Het liefst iedere dag iets nieuws. Een recept, een video of een hotspot die ik heb bezocht. Je zou dus kunnen zeggen dat ik gek ben op food en alles daar omheen.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet opgeslagen of gedeeld met derden. *