Prei is een groente die vandaag de dag het hele jaar door te koop is, en is een veelzijdige en gezonde groente. Je kunt prei koken, bakken of smoren en natuurlijk een heerlijke taart met prei maken.

Dit recept is een simpele preitaart, ook wel quiche genoemd, die in minder dan 40 minuten op tafel staat. Je kunt deze hartige taart gebruiken als volwaardige maaltijd, maar je kunt deze taart ook prima combineren met aardappelpuree of gebakken aardappelen.

Deze ingrediënten heb je nodig

500 gram prei
8 plakjes bladerdeeg
1,5 dl melk
2 eieren
75 gram geraspte kaas
Zout en peper naar smaak
100 gram reepjes of stukjes spek
2 lepels bloem

Zo maak je het
Oven voor verwarmen op 225 graden. Laat het bladerdeeg ontdooien. Snij de prei in stukken van ongeveer 1 centimeter en was deze goed onder stromend water. De prei koken in ongeveer 5 minuten, en daarna afgieten. Roer 2 eetlepels bloem met 1,5 deciliter melk, met een garde of een vork, tot een glad geheel.

Klop hier de eieren door. Voeg de geraspte kaas toe, en meng het met een vork goed door elkaar. Eventueel o p smaak brengen met een beetje peper en zout. Bak het spek uit met een klein beetje boter uit. Giet het teveel aan vrijgekomen vet af. Meng het spek met de prei. Vet de ovenschaal of ovenschalen in. Verdeel het bladerdeeg over de ovenschaal.
Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg, en schep het mengsel van prei en spek in de schaal. Giet het eiermengsel over het vlees en de prei. Plaats de ovenschaal in het midden van de oven, en bak de prei taart in ongeveer 25 minuten.

5/5 (1)

Beoordeling