Thanksgiving is een feestdag in Canada en de Verenigde Staten die gevierd wordt op de vierde donderdag van november. Vroeger werd er met dit feest de dankbaarheid voor een succesvolle oogst gevierd. Nu spreken mensen ook hun dank uit voor andere dingen. Spreekt deze gedachte je aan en wil je dit jaar ook Thanksgiving organiseren? Steek de Big Green Egg aan en nodig familie en vrienden uit voor een Thanksgiving barbecue. Laat je inspireren door typische Thanksgiving gerechten die je op de barbecue kan bereiden.

Geen Thanksgiving zonder kalkoen

Kalkoen en Thanksgiving zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In elk Amerikaans huishouden komt een grote kalkoen op tafel in combinatie met de heerlijkste vullingen. Deze kalkoen wordt vaak in de oven bereid, maar dat gaat ook prima op een Big Green Egg. De temperatuur van de Big Green Egg kan je heel nauwkeurig instellen en doordat deze barbecue goed afgesloten is, droogt het vlees niet uit.

Maak ook gebruik van handige Big Green Egg accessoires zoals een speciale kalkoenhouder. Doordat je de kalkoen verticaal op de houder plaatst, druipt het vet van de kalkoen langs het vlees en krijg je een sappig stuk vlees met een krokante korst. Maak in plaats van een beer can chicken een beer can turkey op de barbecue. Plaats de kalkoen op de speciale beer can houder met een blik bockbier.

Er zijn verschillende rubs waarmee je je kalkoen kan insmeren voor een lekkere smaak. Je kan deze rubs zelf maken, maar ook kant en klaar kopen. Wil je een kalkoen vullen? Kippengehakt, appels en een notenmix geven je kalkoen een heerlijke smaak. Voor extra smaak voeg je rookhout toe aan je Big Green Egg. Ook de keuze voor de juiste soort houtskool kan al een groot verschil maken voor de smaak.

Bijgerechten van de barbecue

Bij een groot stuk vlees horen lekkere bijgerechten. Er zijn verschillende bijgerechten die goed smaken in combinatie met kalkoen. Ook zijn er bijgerechten die onlosmakelijk zijn verbonden met Thanksgiving. Gepofte zoete aardappel is zo’n gerecht. Combineer de zoete aardappel met feta, knoflook en rode ui. Sperziebonen worden vaak geserveerd tijdens Thanksgiving. Maak ze eens klaar op de barbecue. Gebruik hiervoor een skillet. Sperziebonen met kerstomaten en ontbijtspek zijn een heerlijke combinatie. Je kookt de sperziebonen 8 minuten en daarna neemt de barbecue het werk over.

Maak je barbecuefeest af met een heerlijke taart

De lekkerste taarten maak je probleemloos op de barbecue met Big Green Egg accessoires. Een warme appeltaart maak je in een Dutch Oven. Dit is een gietijzeren braadpan die je op je Big Green Egg zet. Wel rozijnen een nachtje in whiskey en maak op de dag zelf het deeg van roomboter, bloem, eieren en suiker. Voor de vulling maak je een mengsel van pecannoten, bruine basterdsuiker en de gewelde rozijnen. Je voegt appelpartjes toe. De Dutch Oven smeer je in met een beetje boter en bekleed je met het deeg. Nadat je de vulling hebt toegevoegd plaats je de taart op de barbecue.

 Jouw Thanksgiving wordt een feest om je vingers bij af te likken!

No ratings yet.

Beoordeling