Steeds meer mensen beginnen waarde te hechten aan het begrip ‘duurzaam’. En dat is maar goed ook, want de aardbol heeft onze hulp hard nodig. En ook jij kunt hierin het verschil maken, door bewuster te gaan leven. Naast dat je misschien wat vaker een stuk vlees kunt laten staan, kun je ook stilstaan bij de verzorgingsproducten die jij gebruikt. Steeds vaker zien we vegan haarproducten op de markt verschijnen. Maar, wat houdt dit eigenlijk in én waarom zou ook jij hiervoor moeten kiezen? Hieronder lees je meer.

Vegan: wat is het?

Je hoort steeds meer mensen die vegan leven. Maar, wat is vegan eigenlijk? Een vegan product is een product waarbij geen dierlijke ingrediënten worden gebruikt of worden verwerkt. Wanneer iemand een vegan eetpatroon aanhoudt moge het dus duidelijk zijn dat diegene geen dierlijke producten nuttigt. Maar, wanneer is een haarproduct dan vegan? 

Met een vegan haarroutine gebruik je producten waarbij geen dierlijke ingrediënten zitten verwerkt. Ja, óók in haarproducten worden regelmatig dierlijke ingrediënten aangetroffen. Denk daarbij aan honing, collageen, zijde, aminozuren en bijenwas. Daarnaast worden vegan haarproducten ook niet getest op dieren. 

Waarom kiezen voor vegan haarproducten?

Dieren moeten geen pijn lijden omdat wij mooi willen zijn. Dit is voor veel mensen al een reden om over te stappen op vegan haarproducten. Maar een vegan haarroutine heeft nóg meer voordelen. Vegan haarproducten zijn namelijk ook nog eens een stuk beter voor de hoofdhuid. Dit komt omdat vegan haarproducten mildere ingrediënten bevatten dan niet-vegan producten. Als je een gevoelige hoofdhuid hebt, zijn vegan haarproducten dus zeker een aanrader.

Bovendien zijn vegan haarproducten ook beter voor het milieu: de verpakkingen zijn namelijk ook vaak voorzien van natuurlijke materialen. Vegan haarproducten kun je herkennen aan het vegan-logo, dat vaak op de achterkant van de verpakking staat.

Deze producten mogen niet ontbreken in jouw vegan haarroutine

Redenen genoeg dus om jouw haarroutine om te gooien en te kiezen voor vegan producten. Welke producten mogen dan zéker niet ontbreken? Hieronder zetten we er een aantal voor je op een rij.

Maria Nila Palett Head & Hair Heal Shampoo

Het grootste voordeel van de Maria Nila Head & Hear Heal Shampoo is natuurlijk dat deze shampoo vegan is. Maar naast dat is het ook een voedende shampoo die uitermate geschikt is voor de gevoelige hoofdhuid. Jeuk zal verleden tijd zijn én daarnaast krijg je er een glanzende coupe voor terug.

Maria Nila Style & Finish Quick Dry Heat Spray

Nogmaals een product van Maria Nila in dit rijtje, maar dit keer een hittebeschermer. Ga jij vaak met de stijltang of de föhnborstel door het haar? Dan kan de Maria Nila Quick Dry Spray een uitvinding zijn. Deze vegan hittebeschermer zal jouw haren beschermen tegen de warmte én je helpt de wereld een handje.

No ratings yet.

Beoordeling