De meeste Nederlanders houden van uit eten gaan. We gaan graag naar ons favoriete restaurant om daar te genieten van lekker eten. We hoeven op zo’n dag even niet na te denken wat we koken en hebben de luxe om een keuze te maken uit allerlei lekkere gerechten die op de menukaart staan. Alleen staan er vaak zoveel gerechten op de kaart dat het lastig wordt om een keuze te maken. Uiteindelijk heb je een keuze gemaakt, maar zodra het eten voor je staat heb je toch lichtelijk spijt want het gerecht van degene naast je ziet er eigenlijk lekkerder uit. Om dit probleem te voorkomen kan je meerdere kleine gerechtjes bestellen. Wij vertellen je graag waarom je de volgende keer voor shared dining moet kiezen.

Waarom gaan we graag uit eten?

Ken je het gevoel dat je niet weet wat je moet eten? Je hebt geen inspiratie, maar ook geen zin om uitgebreid te koken. Waarschijnlijk heeft iedereen dit gevoel wel eens. Je zorgt er dagelijks voor dat er weer een maaltijd op tafel staat, maar het is ook wel eens fijn om niet in de keuken te hoeven staan. Ga lekker uit eten! Even geen moeite doen en niet nadenken welk gerecht je gaat bereiden; dat doet de kok voor jou. Dit is direct ook het grootste voordeel. Uiteten brengt het gemak met zich mee dat je zelf geen maaltijd klaar hoeft te maken. Dit geeft rust en je kan optimaal genieten van de luxe van een restaurant. Daarnaast is uit eten een feestje. Het is een sociale bezigheid. Je zit met vrienden, familieleden of collega’s aan tafel en je hebt de tijd om elkaar goed te spreken. Het eten is het middelpunt en jullie zitten er knus omheen. De sfeer is gezellig en het eten is vaak van hoge kwaliteit. Vraag ook eens welk gerecht de kok aanbeveelt. Zo zorg je ervoor dat jij die avond waarschijnlijk kan genieten van de beste maaltijd op de kaart. Ga jij graag uit eten? Er is altijd wel een reden om te gaan.

Het concept shared dining

Shared dining; de naam zegt het al. Het is een vorm van eten waarbij je het diner met anderen aan tafel deelt. Samen geniet je van verschillende kleine gerechtjes. Er staan bordjes, plankjes en schaaltjes op tafel die je over en weer geeft. Het samenzijn en optimaal genieten van eten hoort bij shared dining. Steeds meer restaurants kiezen ervoor om dit concept te hanteren. En daar zijn een aantal goede redenen voor. Maar waarom zou je eigenlijk deze kleine gerechtjes bestellen? Met shared dining kan je van alles proeven. De gerechtjes kan je met elkaar delen en zo geniet je van verschillende smaken. Je proeft dingen die je misschien nog nooit eerder gehad hebt. Shared dining ziet eruit als een feestje. De hele tafel staat vol met allerlei lekkers. Een ander bijkomend voordeel is dat voedselverspilling tegen wordt gegaan. Je kan constant kleine gerechtjes bijbestellen waardoor er weinig tot geen eten weggegooid hoeft te worden. Daarnaast staan er zoveel gerechtjes op tafel dat iedereen wel iets lekker vindt.

Take-away

Wil je liever niet nadenken over hetgeen je moet koken, maar vind je uiteten soms net iets te duur? Dan kan je er ook voor kiezen om eten te bestellen. Het scheelt tijd en moeite. Het is een goede oplossing om lekker te eten en tegelijkertijd te profiteren van het gemak. Je kan het eten laten bezorgen of zelf afhalen. De horeca werkt vaak met papieren tassen. Deze worden ingezet als take-away tassen. Ze laten vaak papieren tassen bedrukken met hun bedrijfsnaam of logo. Naast papieren tassen laat de horeca ook vaak andere tassen bedrukken met eigen design om zo hun naamsbekendheid in de regio te vergroten.

No ratings yet.

Beoordeling