Veel ouders zullen het herkennen. Dagelijks weer dezelfde vragen. ‘Mag ik een snoepje?’, ‘Mag ik een koekje?’, ‘Mag ik chocola?’, ‘Mag ik chocomel?’. Vaak is het de leeftijd en helpt het niet mee als je in de decembermaand zit en de winkels er vol mee liggen. Mijn antwoord op deze vragen is in ongeveer 80% van de gevallen ‘nee’. Of ik geef mijn kinderen een ‘goed’ koekje, die ze trouwens best lekker vinden.

Maar af en toe is er een moment waarop we samen even lekker mogen genieten. Op zulkemomenten drinken we samen warme chocolademelk. Er zijn verschillende manieren om dit te maken.

Op de originele manier

Als kind leerde mijn moeder mij de meest authentieke manier met Droste cacaopoeder.

 • Schep cacaopoeder in een beker.
 • Doe daar een beetje suiker bij.
 • Kook melk.
 • Als de melk kookt, giet je eerst een klein beetje op het cacaopoeder en de suiker. Net genoeg om ervoor te zorgen dat je een soort papje krijgt.
 • Dat roer je goed door.
 • Daarna giet je geleidelijk aan de rest van de warme melk erbij.

Warme chocolademelk met Nesquick of Benco

Na een tijdje kwam er Nesquick in huis. En Benco. Dat was al veel makkelijker:

 • Kook melk
 • Giet het in een grote mok
 • Schep er Nesquick of Benco bij in.
 • Roeren.
 • Klaar.

Chocomel uit een pak opwarmen

Door chocomel uit een pak op te warmen kun je ook heel makkelijk warme chocolademelk maken. In restaurants doen ze dit vaak. Toch vinden de meeste mensen échte chocolademelk veel lekkerder.

Chocospoon

Sinds kort gebruik ik de HOTCHOCSPOON XS voor kids. Deze lepel met chocolade is er in meer dan zestig  verschillende, met liefde samengestelde smaken! Ontstaan uit het brein van chocolate designers die echt koken met chocolade. De lepel met chocolade roer je door goed opgewarmde melk en dan ben je al klaar en kun je genieten van de allerlekkerste chocolademelk!

5/5 (1)

Beoordeling