Kerstkoekjes met chocolade! Ziet dit er niet waanzinnig lekker uit? December staat voor mij vaak in het teken van eten, in het begin experimenteren met “wat eten we deze kerst” en natuurlijk van alles proberen!


Zelf lekkere koekjes maken is natuurlijk geen hogere wiskunde, zeker deze kerstkoekjes met chocolade niet. Maar het is wel heel erg leuk om te doen, zeker als je kids hebt! Gezellig met kerst samen koekjes bakken om ’s middags lekker op te peuzelen. Aan de slag dus met deze koekjes! Maar wat maakt het zo speciaal? De chocolade die eroverheen gaat! In korte tijd zet je tussen de middag wat lekkers op tafel! Niet zo gek op chocolade? Je kunt variëren met bijvoorbeeld amandelvlokken of kokosvlokken!
Deze ingrediënten heb je nodig
180 gram bloem
Snufje bakpoeder
80 gram suiker
½ zakje vanillesuiker
1 el koud water
80 gram boter
½ losgeklopt ei
Snufje zout en kaneel
100 gram chocolade (melk of puur)
Vormpjes naar keuze

Zo maak je het
Meng als eerst de bloem met het vanillesuiker, suiker, kaneel, zout en een snufje bakpoeder in een kom. Snijd daarna de boter in kleine stukjes en voeg deze toe samen met het halve ei en koud water. Meng het deeg met een mixer door elkaar en kneed het daarna kort met je handen totdat er een mooi glad deeg ontstaat. Zet het daarna afgedekt een halfuur in de koelkast met een theedoek.

Verwarm de oven op 180 graden en bestuif het werkblad met voldoende bloem. Rol het deeg uit totdat deze ongeveer 4 millimeter dik is. Steek daarna de vormpjes naar keuze in het deeg. Je kunt de koekjes ook in je kerstboom hangen, maak dan een klein gaatje met je vinger in het midden van het koekje. Bekleed daarna een bakplaat met bakpapier en leg de koekjes erop. Bak de kerstkoekjes in ongeveer 10 minuten goudbruin en haal de koekjes daarna voorzichtig van de plaat af om ze te laten afkoelen.

kerst koekjes

Zet vervolgens een pan met water op he vuur en brokkel de chocolade in een hittebestendige kom. Zet deze in de pan met water (zorg ervoor dat er geen water in het kommetje komt!) en roer het door elkaar totdat je vloeibare chocolade hebt.

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

eet smakelijk

5/5 (1)

Beoordeling