gebakken aubergine

Aubergine met tomaat uit de oven

Als je met kerst iets bijzonders op tafel wil zetten dan kan ik je aanraden om aubergine met tomaat uit de oven te serveren. Helemaal wanneer je tijdens de kerstdagen iemand aan tafel hebt zitten die geen vlees eet. Ook wanneer je zelf graag vlees eet zal je dit gerecht niet vies vinden!


Ik kom al helemaal in de stemming, deze donkere dagen voor kerst zijn voor mij ideaal om in de keuken recepten uit te proberen die ik mijn gasten graag voorzet als ze hier komen. Ik weet van een aantal mensen al dat ze nu alweer benieuwd zijn wat ik ze deze kerst voorschotel.

Vandaag het aubergine met tomaat uit de oven recept. Ik vind aubergine van zichzelf niet zoveel smaak hebben, maar wanneer je het combineert met andere groentes en je kruid ze goed, dan smaken ze heerlijk! De komende dagen meer van dit soort bijzondere combinaties, vandaag dus een recept met aubergine en tomaat! Het recept lijkt trouwens een beetje op dit recept, ook prima om je tafelgasten voor te zetten!




Deze ingrediënten heb je nodig
2 aubergines
2 bosuitjes
100 gram gedroogde tomaatjes
2 stevige tomaten
2 el olie
paar stengeltjes peterselie
150 gram geraspte (pittige) kaas
peper & zout
roomboter

Zo maak je het
Verwarm als eerst de oven voor op 200 graden. Verhit vervolgens de olie in een koekenpan en doe de olie hierin. Voeg een ruime hoeveelheid peper en zout toe. Hak de peterselie en gedroogde tomaatjes in kleine stukjes en voeg deze ook toe. Bak het gedurende 5 minuten op laag vuur mee en draai daarna het gas uit.

aubergine uit de oven

Snijd de aubergines in het midden in, en vervolgens aan beide zijkanten. Snijd nu de tomaten in plakjes en leg deze in de openingen van de aubergine. Vet een ovenschaal in met een klontje roomboter en leg de aubergines erin. Giet het “olie mengsel” over de aubergines en strooi er vervolgens een beetje geraspte kaas overheen. Schuif vervolgens de ovenschaal in de voorverwarmde oven en laat het ongeveer 25 minuten staan.

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

eet smakelijk

Aubergine met tomaat uit de oven


By
Published:
Total time:
Calories per serving:
Fat per serving:

Ingredients: Thinly-sliced 2 el olie 2 aubergines 2 stevige tomaten 2 bosuitjes 100 gram gedroogde tomaatjes paar stengeltjes peterselie 150 gram geraspte (pittige) kaas peper & zout roomboter
Price: 9

Directions:
Verwarm als eerst de oven voor op 200 graden. Verhit vervolgens de olie in een koekenpan en doe de olie hierin. Voeg een ruime hoeveelheid peper en zout toe. Hak de peterselie en gedroogde tomaatjes in kleine stukjes en voeg deze ook toe. Bak het gedurende 5 minuten op laag vuur mee en draai daarna het gas uit. ...

30 jaar, oprichter van Lekkeremaaltijd.nl Kim staat graag in de keuken en heeft een voorliefde voor Azië. Ik ben ook gek op fotograferen. Zodra ik uit bed stap denk ik aan eten. Op mijn website vul ik de bladzijden met mijn culinaire avonturen. Het liefst iedere dag iets nieuws. Een recept, een video of een hotspot die ik heb bezocht. Je zou dus kunnen zeggen dat ik gek ben op food en alles daar omheen.

5 Reacties

  1. Dat ziet er ontzettend lekker uit! Wil ik zeker een keer proberen.

  2. Het ziet er eerst en vooral super lekker uit en ook gezond! thx voor de tip!

  3. Ik lust geen aubergine maar het ziet er wel geweldig uit!

  4. Ziet er heeeerlijk uit!

  5. Ik ben niet zo van de tomaten, maar dit ziet er wel uit als een lekker vegetarisch alternatief voor kerst!

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet opgeslagen of gedeeld met derden. *