Het is december en de feestdagen staan weer voor de deur. We willen er verzorgd uitzien maar vooral tijdens de kerstdagen n oud en nieuw willen we op ons moois zijn voor vrienden en familie.

Mannen, vrouwen en kinderen, kortom het heel gezin, trekt de mooiste kleren uit de kast om er vooral goed uit te zien rond de feestdagen. Schoenen worden gepoetst, kleren gestreken, een mooi kostuum of gala jurk wordt klaar gehangen. En vaak wordt er ook een hele nieuwe outfit aangeschaft in de maand december.

Mannen hebben meestal een hekel aan winkelen en dikwijls eindigt een lange dag shoppen met de vrouw des huizes dan ook in ruzie of ieder geval gespannen situaties. Hij gaat liever de kroeg in voor een borrel, zij kan niet lang genoeg rondlopen in al die kledingwinkels.

De kinderen zien winkelen ook nu niet meteen als hun favoriete bezigheid en beginnen aan het eind van de dag te zeuren om ijs of snoep. Maar goed, wie mooi wil zijn moet lijden, nietwaar?

Lekker genieten van de feestdagen

Nu alles qua uiterlijk weer verzorgd is kunnen we focussen op de kerst en oud & nieuw. En daarbij horen natuurlijk cadeautjes bij! Bijna elk bedrijf geeft de medewerkers wel een cadeau. Dit kan een luxe kerstpakket zijn, een bon of weliswaar een cash bonus.

Maar je kan mensen ook eens verrassen met iets anders. Bijvoorbeeld als het sneeuwt gaan kinderen naar buiten om sneeuwballen te maken en daar mee te gooien. Of proberen een kerstman/ pop te maken uit sneeuw. Maar je kan ook sneeuwblokken maken en daarmee een iglo proberen te bouwen.

Dit kan je zelf doen maar je hebt tegenwoordig ook hele handige tools die je op https://www.hsg-relatiegeschenken.com kan vinden.

Heerlijk eten tijdens de kerst

Maar ook lekker eten en een gezellige sfeer horen daarbij. Het is chaos altijd rond de kerstdagen om nog eten te regelen. Je kan beter een maand van te voren alvast de dingen kopen.

Zoals een mooi stuk vlees, zoals ossenhaas. Of lekker traditioneel met een kalkoen. Maar wees eens creatief en doe is wat anders. Verras je gasten eens met totaal wat anders zoals een heerlijke zalm. Misschien vind je dat maar raar omdat je kalkoen gewend bent maar het kan zeker een aanrader zijn.

Heerlijk met gebakken aardappeltjes en een frisse salade. Als voorafje avocado met rivierkreeftjes of garnaaltjes. Daarna een lekkere zelfgemaakte soep. Daarna dus de zalm met aardappeltjes. De zalm is omwikkeld in bacon. Bacon? Ja want dat geeft de zalm het zou wat het nodig heeft plus een krokant laagje eromheen.

Je kan het ieder geval zo gek of traditioneel maken als jij wilt. Dus waarvoor je ook kiest, houd één ding in gedachte. Zolang het lekker is, is het altijd goed!

5/5 (1)

Beoordeling