Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Dit heerlijke chocolademousse met slagroom is ideaal als kerst dessert en staat bij ons in de familie boven aan het lijstje als favoriete toetje voor bij de kerst. Het is een heerlijk gerecht met chocolade die van binnen luchtig is.

Luchtig, smakelijk en makkelijk om te maken. Dit chocolademousse met slagroom toetje is favoriet, en ik denk niet alleen bij mij thuis. Als afsluiter of na een wandeling op eerste of tweede kerstdag. Met dit toetje kun je het eigenlijk niet verkeerd doen, wat is jullie favoriete toetje na het kerst diner?
Deze ingrediënten heb je nodig
2 eidooiers
30 gr suiker
1 tl bloem
100 gr pure chocola
120 ml melk
200 ml slagroom

Zo maak je het
Zet een steelpan op het vuur en verwarm hierin de melk. Ondertussen kun je vast de eieren gaan scheiden zodat je de eidooiers apart hebt. Klopt nu de eidooiers met de suiker en de bloem luchtig. Je kunt aan het mengsel goed zien wanneer het goed is je krijgt dat een lichtgele kleur. Nu giet je de hete melk bij de eidooiers en klop je het mengsel met een garde.

giet het mengsel terug in de pan en laat het op een lag vuurtje indikken tot vla dikte. Voor dit gerecht is het heel erg belangrijk dat je continu blijft roeren zodat je voorkomt dat het ei niet gaat stolen. Hak nu de chocolade in stukken. Als het mengsel dicker is geworden, roer je voorzichtig de chocolade er door heen. Nu gaat het een stevige massa worden.

chocolademousse maken

Laat het mengsel vervolgens afkoelen. Klop in tussen de slagroom half stijf en spatel dit beetje bij beetje door de chocolademengsel. Nu kun je de mousse in de vormpjes die jij wil gieten en laat ze minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Giet de mousse in vormpjes en laat ze minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

eet smakelijk

Chocolademousse met slagroom
Bereiding
Smaak
Originaliteit
4.5Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Chocolademousse met slagroom


By
Published:
Total time:
Calories per serving:
Fat per serving:

Ingredients: Thinly-sliced 2 eidooiers 30 gr suiker 1 tl bloem 100 gr pure chocola 120 ml melk 200 ml slagroom
Price: 6

Directions:
Zet een steelpan op het vuur en verwarm hierin de melk. Ondertussen kun je vast de eieren gaan scheiden zodat je de eidooiers apart hebt. Klopt nu de eidooiers met de suiker en de bloem luchtig. Je kunt aan het mengsel goed zien wanneer het goed is je krijgt dat een lichtgele kleur. Nu giet je de hete melk bij de eidooiers en klop je het mengsel met een garde. giet het mengsel terug in de pan en laat het op een lag vuurtje indikken tot vla dikte. Voor dit gerecht is het heel erg belangrijk dat je continu blijft roeren zodat je voorkomt dat het ei niet gaat stolen. Hak nu de chocolade in stukken. Als het mengsel dicker is geworden, roer je voorzichtig de chocolade er door heen. Nu gaat het een stevige massa worden. ...

Over de auteur

30 jaar, oprichter van Lekkeremaaltijd.nl Kim staat graag in de keuken en heeft een voorliefde voor Azië. Ik ben ook gek op fotograferen. Zodra ik uit bed stap denk ik aan eten. Op mijn website vul ik de bladzijden met mijn culinaire avonturen. Het liefst iedere dag iets nieuws. Een recept, een video of een hotspot die ik heb bezocht. Je zou dus kunnen zeggen dat ik gek ben op food en alles daar omheen.

Gerelateerde berichten

2 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.