Steeds meer mensen kiezen voor veganistisch eten. Vegan worden is hot. De één doet het voor de gezondheid, een ander voor het tegengaan van dierenleed en een derde voor het milieu.

Maar wat is veganistisch eten en is dat wel lekker en gezond?? Kom je niets tekort als je veganist wordt en uitsluitende kiest voor plantaardige voeding?? Hieronder een uitleg over veganistisch eten, hoe gezond het is en een website met veganistische recepten.

Wat is veganistisch eten?

Veganistisch eten is eten zonder dier of dierlijke producten en toevoegingen of ingrediënten van dierlijke oorsprong. Dat is in het kort gezegd wat het inhoudt. Een appeltaart met ei erin is dus bijvoorbeeld niet veganistisch en kaas gemaakt van melk van de koe of geit ook niet. Kaas gemaakt van sojamelk en plantaardig gestremd dus wel. Uiteraard wordt er bij een veganistische maaltijd geen vlees, vis, ei of kaas gegeten. In de veganistische keuken worden er veel maaltijden bereid met verse groenten, volle granen, verse kruiden, noten, vleesvervangers en vooral veel fantasie. Want je kunt met plantaardige producten de heerlijkste maaltijden bereiden. Ook met een vegan ontbijt of lunch kun je eindeloos variëren.

Is veganistisch eten echt gezond?

Plantaardige maaltijden zijn puur en gezond. In noten, zaden, groenten en fruit bijvoorbeeld zitten hoogwaardige eiwitten, mineralen en vitaminen. Meer heb je als mens niet nodig. Het enige wat je niet in plantaardige producten vindt is vitamine B12. Die vind je alleen in dierlijke producten. Gelukkig zijn er wel B12 tabletten capsules te koop.

Hoe kom ik aan lekkere, veganistische recepten?

Tegenwoordig staat het internet vol van veganistische recepten. Je kunt ze bijna overal gratis downloaden. Zelfs in de Allerhande ( van Albert Heijn ) vind je vegan recepten.

Waar doe ik mijn boodschappen als veganist?

In iedere supermarkt vind je een groot aanbod veganistische boodschappen van sojaproducten tot vleesvervangers als tofu en seitan tot smaakmakers en soepen. In natuurvoedingswinkels hebben ze veel biologische en vegan producten en er komen steeds meer vegan webwinkels. Keuze genoeg om te shoppen dus.

5/5 (1)

Beoordeling