Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun maaltijden te bereiden zonder gluten of af en toe glutenvrij te koken. Glutenvrij eten is lekker en gezond.

Gluten zitten in producten zoals brood, margarine, snoepgoed, smeerkaas, pizza’s, sauzen en soep. Omdat gluten in de voedingsmiddelenindustrie worden gebruikt als bindmiddel vind je deze ook in bijna alle kant en klare producten en maaltijden. Ook als je in de supermarkt bijvoorbeeld pannenkoeken meel of broodmix koopt, is de kans groot dat er gluten in zitten. Gelukkig zijn er honderden producten zonder gluten en is glutenvrij eten voor iedereen mogelijk. In deze blog meer informatie over de mogelijkheid van glutenvrij eten.

Als je een gluten allergie hebt.

Wie een gluten allergie heeft, is aangewezen op glutenvrije producten. Dit zijn producten die géén gluten bevatten en ook niet in aanraking zijn geweest met glutenhoudende producten. Producten die 100 % glutenvrij zijn, hebben een glutenvrij keurmerk. Dat is de zekerheid dat je als coeliakie patiënt absoluut glutenvrij kunt koken en zelf de heerlijkste maaltijden bereiden. In de meeste glutenvrije winkels kan je kiezen uit meer dan 1.000 glutenvrije producten zoals glutenvrij brood, pizza’s, pannenkoeken, soepen, sauzen en soepgoed. Ook glutenvrije toetjes, bindmiddelen en tussendoortjes zijn in de glutenvrije winkel ruimschoots beschikbaar. Een aantal glutenvrije winkels hebben een fysieke winkel. De meeste glutenvrije supermarkten en winkels zijn online winkels. Je bestelt je glutenvrije boodschappen online en ze worden dan bij je thuis bezorgd.

Glutenvrije kookboeken.

Als je regelmatig glutenvrij moet eten omdat je coeliakie hebt, kan je inspiratie opdoen via tientallen glutenvrije kookboeken. Er zijn ook glutenvrije kookboeken met aandacht voor een lactose intolerarantie . Er zijn glutenvije producten te koop die lactose- en suikervrij zijn. In deze kookboeken vind je ook glutenvrije recepten voor kinderfeestjes.

Glutenvrije koken is niet moeilijk.

Als jij of één van je gezinsleden een gluten intolerantie heeft, moet jij je wel gaan verdiepen in glutenvrij koken. Het is even wennen maar als je éénmaal weet welke producten glutenvrij zijn, waar je deze kunt kopen en de hand hebt gelegd op een helder glutenvrij kookboek, zal je ontdekken dat glutenvrij koken niet moeilijk is. Het is gewoon een kwestie van wennen. Glutenvrij eten kan héél lekker zijn.

5/5 (1)

Beoordeling