Koken, de een is er dol op en de andere ziet het als een verplichting. Of je het nou wel of niet leuk vindt, wanneer je haast hebt is het altijd handig om even snel iets klaar te maken. Helaas komen veel mensen dan op ongezonde gerechten terecht wat helemaal niet nodig is. Laat die koektrommel en andere snacks dus maar lekker staan, want ook als je niet te veel tijd hebt dan kun je nog snel een gezond tussendoortje nemen.

Deze gerechten maak je snel klaar en zijn goed voor je

Snacken kunnen we beter niet te veel doen. Als kind wordt ons al verteld dat dit slecht is voor de tanden. Op latere leeftijd komen we erachter dat het nog veel meer nadelen heeft voor de gezondheid. Echter zijn er ook snacks die helemaal niet zo slecht zijn voor ons lichaam. Zo zijn er ook rawfood snacks die wel gezond zijn voor je. Deze snacks worden niet voor niets rawfood genoemd, want deze zijn in de fabriek niet gevuld met allerlei smaak- en geurstoffen en conserveringsmiddelen. Dit maakt deze producten dan ook een stuk gezonder. Je kunt denken aan repen, cereal en andere kant en klare producten. Deze kun je er dus op ieder moment van de dag even bij pakken.

We raden ook iedereen aan om een blender in huis te nemen. Een blender is een ideaal product waar je een portie aan producten in gooit en het door elkaar heen mengt. Koop een zak bevroren fruit, yoghurt/kwark, havermout en andere producten die je erbij in kunt mixen. Naast hele gezonde en snelle maaltijden kun je ook nog eens genieten van jouw smoothie.

Hoewel deze iets langer duurt met klaarmaken is het toch altijd nog relatief snel en makkelijk: een pasta. Gooi de pasta in kokend water en voeg later een blikgroenten toe en tonijn als het klaar is.

Veel mensen die op dieet gaan raden het af om brood te eten. Toch heeft brood ook genoeg voordelen. Zeker wanneer we een sandwich beleggen met de juiste voedingswaren. Neem een volkorenbrood met smashed avocado en een gebakken eitje daarop. Hier kun je eventueel ook nog zalm aan toevoegen. Een heerlijke combinatie!

Tot slot is het makkelijk om snel een salade klaar te maken en ook nog eens eenvoudig om met veel verschillende voedingsmiddelen te variëren. Denk aan een vissalade, een kipsalade of een groentesalade. Binnen deze salades is namelijk ook nog veel variatie mogelijk, zoals verschillende soorten vis en groeten.

5/5 (1)

Beoordeling