De Buddha Bowl zie je steeds vaker, en dat is niet voor niets. Je móét ze gewoon proeven! Deze kommetjes barsten van gezonde groenten en granen, vol van allerlei smaken en vooral kleur. Ze zijn ook nog eens heel gemakkelijk te maken. Wanneer iemand het heeft over deze buddha bowl dan zijn er simpelweg geen regels hoe je het moet maken, daarom zijn ze zó leuk!

Geen regels en ingrediënten dus? In feite niet, je maakt zelf een unieke buddha bowl die je combineert met producten die je zelf het lekkerste vindt. Je ziet ze vaak in vegetarische versies, het zorgt voor een proteïnerijke en eiwitrijke basis. Wil je graag vlees eten, dan voeg je gewoon een stukje vlees toe welke jij lekker vindt! In dit recept laat ik je één variant zien van een heerlijke buddha bowl!

Denk aan ingrediënten zoals gebakken kip, avocado, kikkererwten of boontjes. De topping voor je buddha bowl is zonder twijfel de avocado, deze zie je tegenwoordig steeds vaker, zelfs bij menig restaurant. Naast je zelf samengestelde kommetje kun je er een lekkere dressing bij maken, zo maak je ‘m helemaal compleet!
Deze ingrediënten heb je nodig

1/2 kop ongekookte quinoa (iedere kleur is goed), gewassen
2 wortels
4 radijzen
1/2 venkelbol
2 avocado’s, pit verwijderd
2 kleine boerenkoolbladeren, stengels verwijderd
1 handvol gemengde babysla
2 theelepels olijfolie
2 tl citroensap
1 snufje zeezout en zwarte peper
2 eetlepels tahini (sesampasta)
2 gebakken eieren
2 theelepels hennep

Zo maak je het

De quinoa koken: spoel de quinoa, 1 kopje water en een snuifje zout in een middelgrote pan. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur lager en laat het zachtjes koken gedurende 15 minuten, of totdat je kleine “staartjes” op de quinoazaden ziet. Zet ze daarna apart om af te koelen in een grote kom of schaal.

Salade voor de buddha bowl maken: snijd de wortels en de radijzen. Snijd de venkel heel fijn. Snij de avocado’s in kleine blokjes. Verwijder de stengels van de boerenkool en hak ze fijn. Doe alle ingrediënten, inclusief de gemengde sla, in de quinoa-kom. Besprenkel het met een scheutje olijfolie, citroensap, zout en peper en meng het geheel goed met je handen. Verdeel de salade in twee kommen, besprenkel elke kom met een royale eetlepel tahini. Maak de buddha bowl af met een gebakken ei in beide kommetjes en bestrooi het tot slot met een beetje hennepzaad. Wil je meer achtergrond informatie over dit gerecht? Check dan de Buddha bowl foodwiki.

Laat je het mij weten via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #lekkeremaaltijd als je dit hebt gemaakt? Dat zou ik superleuk vinden!

eet smakelijk

5/5 (2)

Beoordeling