Steeds meer wordt er overgestapt van het traditionele gas koken op alternatieven zoals inductie, halogeen en elektrische koken. Niet geheel onverklaarbaar te noemen aangezien de gasvoorraad steeds schaarser wordt en we vooral in het noorden van het land steeds meer problemen ondervinden met het verkrijgen van gas. Daar en tegen steunt de overheid ook nieuwbouw woningen die gas neutraal zijn. Het koken op inductie heeft enkele voordelen tegenover dat van gas, het is namelijk makkelijker schoon te maken. Een doekje over de plaat en hij is schoon. Bij een gasfornuis gaat dit stukken moeilijker en moet je overal met je vaatdoekje tussen peuteren.

Wanneer je over stapt op het koken van gas naar inductie zal je de pannen moeten vervangen, dit komt doordat pannen die gebruikt zijn op gas altijd enigszins krom trekken. Ook al zal je dit met het blote oog niet zien, de inductie plaat detecteert het wel en zal de pan “afkeuren”.

Goede pan voor inductie

Een goede koekenpan voor inductie of welke pan dan ook heeft een goede dikke bodem van metaal die magnetisch is. De dikte bepaald of de pan de warmte voldoende op neemt en geleid naar de te koken producten in de pan. Er zijn veel fabrikanten die pretenderen een juiste pan voor inductie te maken, soms valt dat dan toch tegen en blijkt de pan helemaal niet zo geschikt te zijn voor inductie. De pannenset wordt dan niet snel genoeg warm of de inductie plaat pakt hem toch niet! Het internet staat er vol mee. Doe jezelf een plezier en schaf een pan aan bij een bedrijf of webshop die weet waar ze het over hebben, zoals Kitchen&More maar ook bijvoorbeeld Bordenenzo.nl heeft een aantal zeer goede koekenpannen.

Wat kost een goede pan?

De meeste koekenpannen kosten rond de 30 euro of hoger tot wel 300 euro aan toe. Alle pannen onder deze prijs zijn eigenlijk “eendagspannen” en kun je na een aantal maanden toe kennen aan je prullenbak. Investeer in een goede pan waar je lang van kunt genieten in plaats van elk kwartaal een nieuwe aanschaffen. Ook zijn er op de markt veel goede pannensets te koop voor inductie.

5/5 (1)

Beoordeling