Ben je dol op verse koffie? Dan staat er waarschijnlijk een bonenmachine in jouw keuken. Deze machine maalt de bonen zelf, waardoor de koffie een stuk sterker is van smaak. Toch smaakt niet iedere boon hetzelfde. Ben jij al lange tijd op zoek naar een goede koffieboon? Dan ben je hier aan het juiste adres. Met deze 4 tips helpen wij jou om de beste koffieboon voor jouw machine te vinden.

1. Kijk naar de branding van de bonen

De smaak van koffiebonen wordt onder andere bepaald door de branding. Hoe donkerder de kleur van de boon, des te langer deze gebrand is. Kom je een boon tegen met een bijna zwarte kleur? Laat deze dan links liggen. Deze bonen zijn namelijk zo lang gebrand dat de smaak er grotendeels af is. Houd je van sterke koffiebonen? Koop dan wel een donkergekleurde boon. Let er in dat geval goed op dat deze niet te donker is. Kies voor een lichtgekleurde boon wanneer je van koffie met een minder sterke smaak houdt.

2. Uit welk land komt de koffie?

De branding is een belangrijk ding om op te letten wanneer je op zoek gaat naar de beste koffiebonen, maar er is meer. Aan het land van herkomst kun je namelijk ook veel afleiden. Zo groeit de koffieplant in ieder land op een andere bodemsoort. Dit zorgt ervoor dat de bonen uit veel landen een geheel eigen en identieke smaak hebben. Koffiebonen uit India hebben bijvoorbeeld vaak een zoete smaak, terwijl bonen uit Colombia juist een intense en krachtige smaak hebben. Bepaal daarom ook goed van welke koffiesmaak jij het meeste houdt. Dit helpt jou namelijk om de beste koffieboon te vinden.

3. Probeer verschillende bonen uit

In de meeste winkels en op het internet worden allerlei verschillende koffiebonen aangeboden. Zo kom je bijvoorbeeld bonen van Douwe Egberts tegen, maar ook Illy koffie. En zo zijn er nog talloze andere merken te koop. Dit maakt het er niet makkelijker op om een juiste boon te vinden. Koffiebonen kopen is daardoor niet altijd gemakkelijk. Aan de buitenkant van een verpakking staat de smaak van de bonen, maar toch moet je ze proeven om de smaak goed te ervaren. Wij raden jou daarom ook aan om verschillende smaken koffiebonen uit te proberen. Zo weet je binnen de kortste keren welke bonen jij wel en welke je niet lekker vindt.

4. Koop koffiebonen in de aanbieding

Koffiebonen kunnen behoorlijk duur zijn. Het uitproberen van verschillende smaken kan hierdoor een duur grapje worden. Dit is zeker het geval wanneer je bonen koopt en je na een paar koppen koffie al weet dat de betreffende boon het niet is. Waarschijnlijk doe je niets met het restant van de bonen. Na verloop van tijd belanden ze mogelijk in de prullenbak en dat is weggegooid geld. Gelukkig kom je zo nu en dan een aanbieding voor koffiebonen tegen. De bonen kosten jou dan aanzienlijk minder en dat maakt het interessanter om ze uit te proberen. Kom je in de supermarkt geen afgeprijsde koffiebonen tegen? Richt je dan eens tot het internet. Hier vind je vaak genoeg koffiebonen in de aanbieding.

No ratings yet.

Beoordeling