Wanneer mensen de keuze maken om gewicht kwijt te raken of om een gezond gewicht te behouden dan kiezen we er al snel voor om meer te gaan sporten. Dit is uiteraard erg verstandig, maar we vergeten al snel hoe belangrijk het is om gezond te eten. Eten kan een veel grotere impact op ons lichaam hebben. Bovendien heeft het een versterkend effect op het sporten. Iemand die veel sport, maar ongezond eet zal weinig positieve resultaten zien. Iemand die sport en wél gezond eet zal snel vooruitgang merken.

Gebruik deze tips om de juiste maaltijden op tafel te krijgen

Wij hebben hieronder een overzicht gemaakt met tips waarmee jij de juiste maaltijden op tafel krijgt. Zelfs met deze tips kun je maximaal genieten van het eten. Houd de voortgang van je lichaam goed bij door geregeld een vetpercentage meting te doen of je BMI te berekenen. Voor een goede vetpercentage meting kun je het beste bij een diëtist terecht. Een BMI berekening kun je helemaal zelfstandig uitvoeren. Bekijk hierhoe je dit meet en uitleest.

  • Saus is een echte dikmaker. Laat die pot mayonaise dus wat vaker links staan. Overigens is het over het algemeen verstandiger om voor rode saus te kiezen, zoals curry of ketchup. Vergeet ook niet de regel ‘meer is minder’. Des te minder saus je leert te gebruiken, des te beter de saus smaakt die je wel eet. Ook krijg je meer aandacht voor het eten zelf.
  • Leer gerechten te koken die zowel gezond zijn en waar jij erg van kunt genieten. Zo is de Aziatische keuken vol met gevarieerde gerechten waar de meeste mensen onwijs van kunnen smullen. Naast de Aziatische keuken zijn er nog veel meer lekkere en gezonde gerechten.
  • Tussendoortjes worden door veel mensen onderschat, terwijl het principe van een tussendoortje zelf lang niet slecht is. Je kunt zonder problemen iets tussen maaltijden door eten, maar de vraag is dan wat. Een stuk fruit is vaak goed. Daarnaast kun je ervoor kiezen om gezonde repen te kopen die je als tussendoortje eet of een smoothie te maken. Voor je lichaam is het beter om vaker op een dag te eten en dan een kleinere hoeveelheid per maaltijd. Bij grote maaltijden slaat je lichaam het direct op als vet.
  • Onderschat de planning niet die bij het koken om de hoek komt kijken. Aan het begin van de week is het verstandig om na te denken over de hele week. Welke spullen ga je kopen? Kun je sommige ingrediënten voor andere maaltijden gebruiken later in de week? Zorg je wel voor diverse maaltijden, zodat je niet dagelijks hetzelfde aan het eten bent. Vergeet de vriezer niet te gebruiken!
  • Ga je voor een snelle maaltijd? Neem dan geen ongezonde snacks, maar een heerlijke frisse smoothie of een salade. Kant en klare maaltijden worden vaak afgeraden, omdat hier stoffen aan zijn toegevoegd om de houdbaarheid te verbeteren.

Er zijn nog veel meer tips om je gezondheid te boosten. Voor tips over voeding, beweging, lifestyle en nog veel meer neem je een kijkje op de website Opjegezondheid.nl.

5/5 (1)

Beoordeling