Fruitsmoothie met kaki (2 glazen) Afgelopen zondag heb ik alvast mijn verjaardag gevierd. Ik heb mij helemaal uit kunnen leven en heb al een week van te voren lopen brainstormen over allerlei lekkere gezonde hapjes!

Vandaag heb ik de fruitsmoothie met kaki online gezet. Toen de mensen op de verjaardag vroegen wat er allemaal in de smoothie zat, reageerde ze heel verbaast toen ik o.a. kaki zei.?
kakifruit? nog nooit van gehoord? zeiden ze. Ik had er ook nog nooit van gehoord totdat ik vorige week in de supermarkt liep en de kaki tegen kwam. Ik had ook helemaal geen idee hoe het smaakte, totdat ik er zondag aan moest geloven. Ik vond het wel iets van mango weg hebben en mango vind ik echt h??rlijk mits deze rijp is natuurlijk! Toen ging de rest van de kaki, peren en
kiwi?s in de blender en toen werd het een heerlijke exotische smoothie. De kaki zit trouwens vol met vitamine A en C. Eigenlijk zou de naam vitamineshot ook wel toepasselijk zijn bij dit gerecht. Net zoals allerlei andere lekkere smoothies trouwens!

Per persoon
Kcal: 171
Koolhydraat: 37 gram
Eiwit: 2 gram
Vezels: 4 gram
Vet: 1 gram – waarvan onverzadigd: 1 gram

Ingredienten
2x Peren
1x Kaki fruit
2x Kiwi’ s
200ml water

Bereiding – Schil de kaki, peren en kiwi?s en snij het in stukken. – Voeg het fruit en 200ml water in de blender toe en mixen maar – Verdeel de smoothie over de glaasjes en serveren maar
Tip – Zoals op de foto afgebeeld zou je het ook als hapje kunnen serveren.

5/5 (1)

Beoordeling